Κώστας Πελετίδης: «Μπροστά οι ανάγκες του λαού»

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Για το δήμο της Πάτρας, τις λαϊκές ανάγκες, τα μεγάλα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία, αλλά και το όραμά του για το αύριο, μιλά ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στην KEDENEWS.GR και τη δημοσιογράφο Μαύρα Σαραντοπούλου.

-Κύριε Πελετίδη, όταν παραλάβατε τον δήμο της Πάτρας είχατε να αντιμετωπίσετε μία σειρά από μεγάλα ζητήματα και προβλήματα που έχρηζαν άμεσης αντιμετώπισης. Ποια ήταν αυτά και πως κινηθήκατε για την επίλυσή τους;

Στην Πάτρα, όπως και σε όλη την Ελλάδα, όταν αναλάβαμε, παρά την απογείωση της επιστήμης και της τεχνικής, παρά τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν, εξαιτίας του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος που ευνοεί τους λίγους και καταστρέφει τους πολλούς, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη φτώχεια, την τεράστια ανεργία και τις συνέπειες που έχουν στη ζωή των συμπολιτών μας σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα, έπρεπε να λυθούν πλήθος ζητημάτων που αφορούσαν τη ζωή του Δήμου από πλευράς λειτουργίας, αναγκαίων έργων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το γενικότερο πολιτικό περιβάλλον από τότε που αναλάβαμε δεν ήταν καθόλου ευνοϊκό για τα λαϊκά συμφέροντα. Ο Δήμος είναι πλέον μία «κρατική υπηρεσία» που καλείται να υλοποιήσει τους γενικότερους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. Δεν είναι «Τοπική Αυτοδιοίκηση», όπως λέγεται. Απαγορεύονταν και απαγορεύονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αυτό έχει ως συνέπεια την υποστελέχωση του Δήμου. Η χρηματοδότηση των Δήμων –και του δικού μας- έχει μειωθεί κατά τα 2/3 περίπου αυτής που θα έπρεπε να λαμβάνει. Επιπλέον, είχαμε να εξοφλήσουμε δάνεια 21,1 εκατ. ευρώ από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, χρέη προς τρίτους –ιδιαίτερα στον Καρναβαλικό Οργανισμό που ξεπερνούσαν τα 4,5 εκατ. ευρώ-, δικαστικές αποφάσεις για υποθέσεις παλαιότερων χρόνων που υποχρέωναν το Δήμο να πληρώσει 6 εκατ. ευρώ.

Όταν αναλάβαμε, είχαμε επίσης άλυτα το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της αποχέτευσης, της ύδρευσης, της απαίτησης της παραλιακής ζώνης, της διέλευσης του τρένου, της συντήρησης των σχολείων, των δρόμων, της ακίνητης περιουσίας που για χρόνια ήταν σε εγκατάλειψη. Ο κατάλογος των θεμάτων είναι ατελείωτος.

Μέσα σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια, ανοίξαμε χαραμάδες για να ανασάνει ο πατραϊκός λαός, η πόλη μας.

«Νοικοκυρέψαμε» τα οικονομικά του Δήμου, μειώσαμε τα δάνεια του Δήμου κάτω από το 50% και σε αυτήν τη δημοτική περίοδο, πιστεύουμε ότι θα τα ξοφλήσουμε σχεδόν όλα. Πληρώσαμε τα χρέη του Δήμου, τις δικαστικές αποφάσεις.

Με τη δουλειά των εργαζομένων του Δήμου, η Πάτρα έγινε εργοτάξιο, πλήθος έργων μικρών και μεγάλων έγιναν πραγματικότητα. Με τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού βελτιώθηκε η αποτελεσματικότητα. Οι εργαζόμενοι έδωσαν την καλύτερη απάντηση σε όσους θέλουν να τους απαξιώσουν, ώστε να ανοίξει πιο εύκολα ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

Πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στην Πλαζ, στα Ροΐτικα, δημιουργήσαμε δύο ημερήσιες κατασκηνώσεις σε εγκαταστάσεις που πριν ήταν ερείπια, ώστε να μπορούν 1.300 παιδιά, να απασχολούνται δημιουργικά το καλοκαίρι και οι γονείς που εργάζονται να έχουν λύση για τη φύλαξη και τη δραστηριότητα των παιδιών τους δωρεάν. Η δράση αυτή μάλιστα είναι πρωτοπόρα για όλη την Ελλάδα.

Έχουν γίνει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις συντήρησης στα μισά σχολεία της πόλης και μέχρι το τέλος της δεύτερης αυτής θητείας μας, θα έχουν γίνει σχεδόν σε όλα. Η πόλη μας θα αποκτήσει μάλιστα 3 νέα μεγάλα σχολεία το επόμενο διάστημα. Αυξήθηκαν τα τμήματα των παιδικών σταθμών και του Βρεφοκομείου, μπήκε σε λειτουργία νέος παιδικός σταθμός και είναι στο τελικό στάδιο των εργασιών και ένας ακόμα.

Με λίγα χρήματα και αυτεπιστασία των υπηρεσιών του Δήμου φτιάχτηκε το μεγάλο Νότιο Πάρκο, που επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες δημότες και το πάρκο στην πρώην εμποροπανήγυρη της Παραλίας, στον Κόκκινο Μύλο. Μάλιστα, για αυτά τα έργα, καθίσαμε ως δημοτική αρχή στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ζητήσαμε και πήραμε το Πλατανόδασος, στο οποίο προχωρούμε τις εργασίες ανάπλασης. Αργά ή γρήγορα, θα περάσει στο Δήμο η έκταση των 135 στρεμμάτων του Ριγανόκαμπου, όπου θέλουμε να δημιουργήσουμε το Ανατολικό Πάρκο της πόλης μας.

Οι λαϊκές γειτονιές, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και οι ανάγκες τους αποτέλεσαν και αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για εμάς.

-Ο δήμος της Πάτρας θεωρείται πια πρωτοπόρος σε ό,τι αφορά διεκδικήσεις για το δημόσιο συμφέρον. Στη πορεία αυτών των χρόνων, ποιες θεωρείτε κομβικές κατακτήσεις της δημοτικής σας αρχής;

Ισχύει ότι βάλαμε στο κέντρο της προσοχής μας την ανακούφιση των συμπολιτών μας, με πρώτη προτεραιότητα σε όσους δοκιμάζονται περισσότερο από την κυρίαρχη πολιτική. Πήραμε δεκάδες πρωτοβουλίες, πολλές από τις οποίες είχαν πανελλαδικό χαρακτήρα και ενδιαφέρον, συσπείρωσαν ευρύτερες δυνάμεις στον αγώνα για το δίκιο.

Οι αγώνες μας για «Δουλειά για όλους – Δουλειά με δικαιώματα», η πρωτοφανούς μαζικότητας πορεία Πάτρα – Αθήνα (πορεία μίας εβδομάδας), η πορεία και κινητοποίηση την επόμενη χρονιά στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες στις γειτονιές της πόλης, έδωσαν δύναμη στους ανέργους, στους εργαζόμενους, τους έκαναν υπερήφανους για την συμμετοχή στους αγώνες, για το γεγονός ότι δεν κάθονται με «σταυρωμένα τα χέρια», πράγμα που αποτελεί ίσως την σημαντικότερη κατάκτηση, ενάντια σε ένα σύστημα που επιδιώκει να νιώθει ο λαός «με την πλάτη στον τοίχο», να συμβιβάζεται με τα ελάχιστα, να μην σκέφτεται ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα και το βασικότερο, ότι ο ίδιος έχει τη δύναμη να τα αλλάξει.

Αντίστοιχα, πανελλαδικό αντίκτυπο είχε η στάση μας απέναντι στους επικίνδυνους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ για μετατροπή της ευρύτερης περιοχής σε ορμητήριο πολέμων και στόχο πολεμικών επιχειρήσεων, με μεταφορά πυρηνικών όπλων στη βάση του Άραξου. Ξεχωρίσαμε, γιατί δεν τρέχαμε να υποκλιθούμε σε αυτούς που νομίζουν ότι είναι οι αφέντες μας και εμείς οι υποτακτικοί τους.

Ορθώσαμε το ανάστημά μας στο φασισμό, απομονώσαμε έμπρακτα τη Χρυσή Αυγή, βρεθήκαμε μάλιστα στα δικαστήρια γι’ αυτή μας την επιλογή, όπου βρέθηκε δίπλα μας ο πατραϊκός λαός, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενοι, εκατοντάδες φορείς όχι μόνο από την Πάτρα και την Αχαΐα, αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα. Το μεγάλο αυτό κύμα αλληλεγγύης οδήγησε και στην αθώωσή μας.

Ο αγώνας που κάναμε για μία σειρά ζητήματα, είχε αποτελέσματα και αναμένουμε και ακόμα περισσότερα. Η πάλη μας οδήγησε στην απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στην πόλη μας, υποχρεώσαμε τις κυβερνήσεις να υποχωρήσουν από τις αρχικές τους θέσεις. Με τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, στον οποίο προχωράμε και τα έργα ανάπλασης που θα γίνουν, θα βελτιώσει πολύ την εικόνα της πόλης μας. Η Πάτρα θα ξαναγίνει επιτέλους παραλιακή πόλη.

Διεκδικήσαμε και δεν θα σταματήσουμε, την υπογειοποίηση του τρένου σε όλη του τη διαδρομή από το Ρίο μέχρι την Πάτρα. Δεν επιτρέψαμε να περάσει το τρένο και να κόψει στα δύο την πόλη μας, στο όνομα της «ανάπτυξης», βάσει της οποίας «δεν έπρεπε να χάσει η Πάτρα το τρένο». Διεκδικήσαμε να κατασκευαστεί ο αυτοκινητόδρομος της Πατρών – Πύργου. Δεν επιτρέψαμε η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνει με ΣΔΙΤ και να πληρώσει ο λαός πολλαπλάσια.

Ήμασταν και είμαστε μπροστά για κάθε ζήτημα που αφορά τα λαϊκά νοικοκυριά. Ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στις διακοπές ρεύματος. Έχουμε πάρει πρωτοβουλίες για ζητήματα της υγείας των δημοτών μας, όπως είναι η διεκδίκηση για απομάκρυνση του αμιάντου από τις στέγες των Εργατικών Κατοικιών του Αγίου Νεκταρίου και από το εργοστάσιο της πρώην Αμιαντίτ στο Δρέπανο. Ζητάμε, επιπλέον, νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στα Δημοτικά Συμβούλια να παίρνουν ευνοϊκές αποφάσεις γι’ αυτούς που χρωστούν στους Δήμους και δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν.

Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε.

-Γίνεται λόγος συχνά για την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής στο δήμο σας. Είναι προτεραιότητα για εσάς;

Από την αρχή της θητείας μας, πήραμε μία σειρά μέτρων ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων. Καταργήθηκαν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς για όσους έχουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ. Έγινε μέση μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 23% και έχουμε πάρει μέτρα απαλλαγής ή περαιτέρω μείωσης για πολλές κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι πολύτεκνοι. Αντίστοιχα διαμορφώσαμε την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ, όπου 6.000 οικογένειες έχουν ενταχθεί στο μειωμένο τιμολόγιο. Πήραμε μέτρα για την ουσιαστική κατάργηση της πληρωμής των παρκόμετρων.

Βρεθήκαμε δίπλα στους άστεγους. Πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του ο ξενώνας – υπνωτήριο αστέγων του Δήμου μας, με στόχο να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να έχουν μία αξιοπρεπή ζωή, να καταφέρουν να σταθούν όρθιοι και να παλέψουν για τη ζωή τους.

Στην ίδια κατεύθυνση έχουμε πάρει μέτρα για τη διανομή δεκατιανού στα σχολεία, καθώς τα παιδιά μας, μαζί με τα άτομα με ειδικές ανάγκες, υφίστανται ισχυρότερα τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ολοκληρώθηκε η ανέγερση κέντρου ημερήσιας φροντίδας και στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση, έχουμε δώσει ιδιαίτερη σημασία στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των ΑμΕΑ, καθώς και στην προσβασιμότητα της πόλης, για την οποία έχουμε σχεδιασμό. Με τη συμβολική μας ενέργεια, ο Καρναβαλικός Χορός του Δημάρχου να είναι αφιερωμένος στα παιδιά και τις οικογένειες των ΑμΕΑ, στείλαμε το μήνυμα ότι μία κοινωνία κρίνεται και από τη στάση της απέναντι σε αυτούς που έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες.

Η κοινωνική πολιτική, λοιπόν, είναι στις προτεραιότητές μας, γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, έχουν τη δύναμη με τον αγώνα τους να επιφέρουν ευρύτερες αλλαγές και γι’ αυτό θεωρούμε χρέος μας να τους βοηθήσουμε να σταθούν όρθιοι, να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους, να αντλήσουν δύναμη να διεκδικήσουν τη ζωή και τα δικαιώματά τους.

-Έργα υποδομών: Ποιο το πρόγραμμα για το επόμενο χρονικό διάστημα;

Η πόλη μας έχει ανάγκη από μία σειρά μεγάλα και μικρά έργα, πολλά από τα οποία έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, για τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος, προχωρήσαμε σε εννέα Λαϊκές Συνελεύσεις στις συνοικίες, όπου ακούσαμε τη γνώμη, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις των συμπολιτών μας και τα λάβαμε όλα υπ’ όψιν μας στην τελική κατάρτισή του.

Το για χρόνια εγκαταλελειμμένο κτίριο του Αρσακείου διαμορφώνεται σε νέο σύγχρονο Δημαρχείο, στο οποίο θα μετεγκατασταθούν πολλές από τις υπηρεσίες του Δήμου μέσα στη χρονιά. Θα έχουμε στην πόλη μας ένα εμβληματικό κτίριο, που αφενός θα κάνει τις συνθήκες εργασίας και εξυπηρέτησης των δημοτών καλύτερες και αφετέρου θα εξοικονομήσουμε μέσω αυτού χιλιάδες ευρώ ετησίως, που πήγαιναν σε ενοίκια.

Βρισκόμαστε σε συναντήσεις με την κυβέρνηση για το κτίριο της πρώην βιομηχανίας Λαδόπουλου, για να καταφέρουμε να το μετατρέψουμε σε Διοικητικό, Πολιτιστικό, Εκπαιδευτικό Κέντρο, με ελεύθερους χώρους, ώστε να επωφεληθούν οι υποβαθμισμένες, νότιες συνοικίες της Πάτρας.

Το φράγμα Πείρου – Παραπείρου γεμίζει νερό. Αντισταθήκαμε στις πιέσεις για ίδρυση διαδημοτικής εταιρείας -Ανώνυμη Εταιρεία- η οποία θα μετακυλήσει το μεγάλο βάρος στο λαό των δήμων της Αχαΐας. Έτσι έγινε κατορθωτό, μέχρι το 2026 το νερό να το παίρνουμε δωρεάν, εφόσον υλοποιηθεί ο σχεδιασμός που είναι σε εξέλιξη και προβλέπει τη συντήρηση – λειτουργία του έργου για 5 χρόνια, υπό την εποπτεία της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων.

Ως Δημοτική Αρχή, διεκδικούμε η διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου να γίνει από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα σχεδιάζει, θα προσλαμβάνει προσωπικό, θα υλοποιεί το έργο της ορθολογικής διαχείρισης και θα παρέχει δωρεάν νερό, καθαρό και υγιεινό για όλους.

Επίσης, είναι σε εξέλιξη και ενταγμένα σε χρηματοδοτικά προγράμματα, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης προϋπολογισμού 61 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς χρέωση μέσω ανταποδοτικών στους κατοίκους της πόλης.

Προχωράει προς υλοποίηση ο σχεδιασμός στη διαχείριση των απορριμμάτων, ο νέος ΧΥΤΥ στου Φλόκα, η κομποστοποίηση, η ανακύκλωση, το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων, έργα προϋπολογισμού άνω των 40 εκατ. ευρώ.

Έχουν εγκριθεί μία σειρά αναπλάσεις, όπως αυτές της Άνω Πόλης, της Κάτω Πόλης, των Ζαρουχλεΐκων, του έλους και της Πλαζ στην Αγυιά, των Καντριάνικων. Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανακαίνιση των κτιρίων του Δημοτικού Ωδείου, του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, της Βιβλιοθήκης, του Παλαιού Νοσοκομείου, του Εργοστασίου Τέχνης, των Παλαιών Σφαγείων, των Σταφιδικών Αποθηκών του ΑΣΟ. Δημιουργείται δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Οι γειτονιές, τα χωριά μας, μπήκαν στο κέντρο της προσοχής.

Επίσης, μία σειρά ακόμα έργα, προϋπολογισμού άνω των 150 εκατ. ευρώ, έχουν μπει σε δρόμο υλοποίησης. Γι’ αυτό και διεκδικούμε μόνιμο προσωπικό, ώστε αφενός τα έργα να έρθουν εις πέρας όσο πιο έγκαιρα γίνεται, αφετέρου για να καταφέρουν να λειτουργήσουν και να συντηρηθούν σωστά όλες αυτές οι εγκαταστάσεις.

-Μπροστά στα μεγάλα ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής σας βλέπουμε να παίρνετε πάντα θέση αλλά και δράση. Νέο ασφαλιστικό: Ποια η γνώμη του δήμαρχου Πάτρας, δεδομένου ότι σας είδαμε να συμμετέχετε και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ο λόγος που παίρνουμε πάντα θέση στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, είναι επειδή η Πάτρα δεν μπορεί να γίνει η «όαση» μέσα στην «έρημο» του καπιταλιστικού συστήματος. Το παρόν και το μέλλον του πατραϊκού λαού, το αν θα καταφέρνουμε και στην Πάτρα να ασκούμε φιλολαϊκή πολιτική, έχει να κάνει με το πώς θα προχωράνε τα πράγματα σε πανελλαδικό επίπεδο, πώς θα διαμορφώνεται ο συσχετισμός ανάμεσα στην πάλη των πολλών για το δίκιο τους και των λίγων για τα κέρδη τους.

Ειδικά το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά τη ζωή μας ολόκληρη. Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι κάποια «ποσοστά αναπλήρωσης», ούτε αφορά αποκλειστικά τη σύνταξη. Αφορά την Υγεία, την Πρόνοια, την προστασία στη δουλειά, τις κοινωνικές παροχές, τις συντάξεις, τα εμβόλια των παιδιών, τα φάρμακα, τα δικαιώματα των ΑμεΑ.

Το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επανανομοθέτηση με επιθετική μορφή του νόμου Κατρούγκαλου, που ανοίγει το δρόμο για τους «τρεις πυλώνες», δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης στη λογική του συστήματος Πινοτσέτ.

Οι αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια καθυστέρησαν την εφαρμογή του. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου, όπως υποσχόταν προεκλογικά, εμπαίζοντας τους συνταξιούχους, αλλά τον θωρακίζει νομικά και επιχειρεί να τον εφαρμόσει με ταχύτητα.

Δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε άπραγοι μπροστά σε αυτή την επίθεση απέναντι στο λαό μας και στα παιδιά του. Έχουμε ευθύνη απέναντι στις νέες γενιές, από τις οποίες στερούν βασικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αίμα και αγώνες.

-Ποιο είναι το όραμα του δήμαρχου Πελετίδη, για το αύριο της Πάτρας;

Εμείς, συνολικά ως δημοτική αρχή της Πάτρας, το έχουμε πει πολλές φορές, σκεφτόμαστε την πόλη μέσα από τους ανθρώπους της. Αναλογιζόμαστε συνεχώς τις ανάγκες τους στη ζωή, στην κατοικία, στην εργασία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, γενικότερα στην κοινωνική δράση.

Όραμά μας είναι μία πόλη που δεν θα έχει ανέργους, φτώχεια, καθημερινά αδιέξοδα, παιδιά στην εξάρτηση.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ακόμα περισσότερα σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε να παίρνει ο λαός μας ανάσες, να αποκτά αυτοπεποίθηση, θάρρος και ελπίδα.

Αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για να λύσουμε από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο πρόβλημα και ταυτόχρονα καλούμε σε συμπόρευση με τη δράση μας, καθώς μόνοι μας, χωρίς τη στήριξη των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων συνολικά, χωρίς να δυναμώνει ο αγώνας για ευρύτερες και μεγαλύτερες φιλολαϊκές αλλαγές, δεν θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Ό,τι κατακτήσαμε και ό,τι θα κατακτήσουμε, έγινε και θα γίνει με τον κοινό αγώνα μας με όσους πλήττονται, με όσους δε συμβιβάζονται με την κυρίαρχη πολιτική.

*Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα kedenews

 

[su_button url="https://www.facebook.com/kedenews/" target="blank" background="#124dba" icon="icon: facebook-official"]Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook[/su_button]

Περισσότερα σε Συνεντεύξεις