Παπαχριστοπούλου Ελένη: «Η πόλη μας πιο σύγχρονη και φιλική απέναντι στους ανθρώπους της και στο περιβάλλον»

Παπαχριστοπούλου Ελένη

«Αγαπώ το Αιγάλεω και γι’ αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά».

Με αυτή την φράση η Ελένη (Ελίνα) Παπαχριστοπούλου ξεκίνησε την συνέντευξη σχετικά με την απόφαση της να βάλει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Γιάννη Γκίκα «Συμμαχία για το Αιγάλεω».

Στην ίδια συνέντευξη η Ελίνα Παπαχριστοπούλου μιλά για την πόλη της, για τα όνειρα που έχει για το Αιγάλεω αλλά και για την απόφαση της να ασχοληθεί ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  • Είστε υποψήφια για πρώτη φορά ως δημοτική σύμβουλος. Τι σας οδήγησε να πάρετε αυτή την απόφαση γιατί συνήθως οι νέοι θέλουν να αποστασιοποιούνται από τα κοινά και γενικά από την πολιτική;

Ο βασικός λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν μου έγινε η πρόταση από τον Γιάννη Γκίκα, είναι η αγάπη μου για το Αιγάλεω. 

Μετακόμισα στα 20 μου χρόνια στο Αιγάλεω, λόγω σπουδών και από τότε έγινε η δική μου πόλη και την αγάπησα.

Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό προκειμένου να καταλάβει κάποιος ότι αγαπώ το Αιγάλεω και θέλω να προσφέρω στην πόλη.

  • Γνωρίζετε τα προβλήματα της πόλης σας;

Δεν μπορώ να πω ότι δεν ξέρω τα προβλήματα της πόλης που ζω. Ξέρω όμως ότι πολλά από αυτά τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί εδώ και χρόνια στη δυτική Αττική. Αυτά τα προβλήματα πιστεύω ότι με τον Γιάννη Γκίκα δήμαρχο θα αρχίσουμε να τα λύνουμε ένα ένα και να κάνουμε το Αιγάλεω μια πόλη που αξίζει να ζεις.

  • Αν υπήρχε η δυνατότητα να είχατε μια πρώτη επιθυμία για το Αιγάλεω που με «μαγικό τρόπο» θα γίνονταν πράξη, ποια θα ήτανε; 

Να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο πράσινο. Πιστεύω ότι το πράσινο, μαζί με άλλα έργα βέβαια, δίνει μια άλλη αίγλη στην κάθε πόλη. Στο εξωτερικό οι μεγάλες πρωτεύουσες έχουν καταφέρει να υπάρχει μια αρμονία και μια ισορροπία  του πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό. Αυτό θα έκανα.

  •  Μπορείτε να μου πείτε γιατί να σας ψηφίσει κάποιος;

Δεν θα μπω στην δοκιμασία να ισχυριστώ ότι είμαι καλύτερη από τους συνυποψήφιους μου.

Αυτό που θέλω είναι να κερδίσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου με τον χαρακτήρα μου, την όρεξη που έχω για δουλειά και επίλυση προβλημάτων, καθώς και με την αγάπη που τρέφω για το Αιγάλεω.

  •  Σε ποιους τομείς του δήμου θα θέλετε να προσφέρετε;

Συνήθως με ότι καταπιάνομαι το πετυχαίνω. Αυτό συμβαίνει γιατί μου αρέσει να δοκιμάζω νέες προκλήσεις και στόχος μου είναι να φέρνω εις πέρας ότι αναλαμβάνω. Θέλω να «διδάσκομαι» εκ νέου και να εξελίσσομαι. 

Αν και προέρχομαι από τεχνική επαγγελματική κατάρτιση, θεωρώ έχω τη δυνατότητα να προσφέρω σε κοινωνικές υπηρεσίες και φιλανθρωπικές δρασεις, καθώς αγαπώ να προσφέρω και να βοηθώ τους συνανθρώπους.

 

Παπαχριστοπούλου ΓΚίκας Αιγλάλεω
παπαχριστοπουλου, γκικας
Παπαχριστοπούλου Χαρδαλιας
Παπαχριστοπούλου ΓΚίκας Αιγλάλεω
παπαχριστοπουλου, γκικας
Παπαχριστοπούλου Χαρδαλιας

Περισσότερα σε Συνεντεύξεις