Ο αλεξιπτωτισμός στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. - Συνέντευξη

Αστυνομικός αλεξιπτωτισμός

Φόβος, άγχος, ικανοποίηση! Πρόκειται για τα τρία, ίσως πιο δυνατά, διαδοχικά συναισθήματα που διακατέχουν τους τολμηρούς αλεξιπτωτιστές.

Ο φόβος εμφανίζεται λίγα λεπτά πριν από την πτώση από το αεροπλάνο, το άγχος μέχρι να ανοίξει το αλεξίπτωτο και το αίσθημα της ικανοποίησης όταν ο αλεξιπτωτιστής προσγειωθεί στη γη πατώντας γερά στα πόδια του. Σίγουρα για να ασχοληθεί κάποιος με το ριψοκίνδυνο αυτό άθλημα θα πρέπει να το… λέει η καρδιά του. 

Οι αλεξιπτωτιστές-αστυνομικοί εκπαιδεύονται από τους Έλληνες Αεροδύτες, λαμβάνοντας θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Πραγματοποιούν προσγειώσεις με παραλληλόγραμμο αλεξίπτωτo από ύψος 3,500ft. έως 12,000ft. και διακρίνονται από θάρρος πειθαρχία και αποφασιστικότητα. 

Σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης κλήθηκαν να απαντήσουν δύο αστυνομικοί, δύο μάχιμοι αστυνομικοί που δεν εφησυχάζουν ποτέ. 

Ο πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Πιερίας και μέλος της Επιτροπής Αλεξιπτωτισμού της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος  / Αρχιφύλακας ΜΑΣΤΡΟΘΑΝΑΣΗΣ Αντώνιος και ο Υπεύθυνος της Ομάδας Αλεξιπτωτιστών - Αστυνομικών Αττικής και μέλος της Επιτροπής Αλεξιπτωτισμού της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Αστυφύλακας ΤΖΑΜΑΛΗΣ Παναγιώτης παραχώρησαν συνέντευξη απαντώντας σε εύλογα ζητήματα που αφορούν τον αλεξιπτωτισμό στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Συνέντευξη στην Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

*Η συνέντευξη για τους δύο ένστολους, έχει λάβει έγκριση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. 

Περισσότερα σε Συνεντεύξεις