Γενική απεργία στην Λέρο για τη νέα δομή προσφύγων-μεταναστών

Κάλεσμα σε φορείς και πολίτες για Γενική Απεργία 

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στην κατασκευή νέας μεγαλύτερης δομής προσφύγων - μεταναστών στο νησί της Λέρου. Παρά το lockdown που έχει επιβληθεί σε όλη τη χώρα, ο δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας εκτελώντας την σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου απευθύνει κάλεσμα σε φορείς και πολίτες για γενική απεργία αύριο Τετάρτη 11/11 όπου στις 12.00μ.μ θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο της νέας δομής.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, πολίτες του νησιού θα μεριμνήσουν για το κλείσιμο όλων των δημοσίων υπηρεσιών και όσων καταστημάτων λειτουργούν (με ευθύνη του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Καφεζυθεστιατόρων) ενώ στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο όπου έχει χωροθετηθεί η νέα δομή Προσφύγων - Μεταναστών, στον Ξηρόκαμπο (πλησίον της οικίας του εφημέριου του Ι.Ν. Αγ. Φανουρίου).

Επισημαίνουμε ότι η έναρξη των εργασιών κατασκευής της νέας δομής Προσφύγων – Μεταναστών ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ συνέπεσε με την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών λόγω της πανδημίας του COVID-19, γεγονός που ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ τόσο στη Δημοτική Αρχή Λέρου, όσο και στους κατοίκους του νησιού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΣΤΙΣ 12.00

ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑ Νο 6 στο 13033

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ:

1) ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ, ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 800 ΑΤΟΜΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΛΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΡΟΕΣ.

2) ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΔΟΜΗΣ

3) ΟΧΙ ΣΤΙΣ "ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΨΥΧΩΝ - ΦΥΛΑΚΕΣ" ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΩΣ"ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΔΟΜΕΣ" ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

Περισσότερα σε Ειδήσεις