Lockdown: Για ποιες μετακινήσεις είναι απαραίτητες οι βεβαιώσεις

Μετακινήσεις με SMS και γραπτές βεβαιώσεις

Το Σάββατο 6 το πρωί ξεκινάει το lockdown και ο περιορισμός των μετακινήσεων με SMS ή με την ειδική γραπτή βεβαίωση. Συγκεκριμένα για τη μετακίνηση από το σπίτι στο χώρο εργασία τους, οι πολίτες θα πρέπει να έχουν τη Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου, την οποία θα τους τη δώσουν οι εργοδότες.

Παράλληλα όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για τη συγκομιδή της ελιάς οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους συγκεκριμένα έγγραφα. Αυτά είναι:

  • Οι εργάτες θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη τους,
  • Οι ιδιοκτήτες και οι κληρονόμοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Ε9.
  • Οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση ΟΣΔΕ, βάσει της οποίας λαμβάνουν τις επιδοτήσεις.
SMS βεβαίωση για τη μεταφορά μαθητών στο σχολείο

Στην και περίπτωση της μετακίνησης για τη μεταφορά μαθητών από το σπίτι στο σχολείο και στη συνέχεια για την επιστροφή τους είναι απαραίτητο οι γονείς/κηδεμόνες/συνοδοί να στέλνουν sms στο 13033 για την κατηγορία 4 ή να έχουν συμπληρώσει τη βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών, αλλά και τη βεβαίωση από το σχολείο με το ονοματεπώνυμο του μαθητή/τριας, το σχολείο στο οποίο φοιτά, η διεύθυνση κατοικίας του/ της και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης.

Για ποιες μετακινήσεις αναμένονται διευκρινίσεις

Τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής πήραν παράταση και θα παραμείνουν ανοιχτά αυτό το Σαββατοκύριακο ενώ θα έχει τεθεί σε ισχύ το lockdown, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια κατηγορία sms θα πρέπει να στείλουν οι πολίτες για να τα επισκεφθούν.

Περισσότερα σε Ειδήσεις