Στέλιος Πέτσας: Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι αλλιώς...

Αυστηρά μέτρα θα παρθούν για το δεύτερο κύμα κρουσμάτων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε πως εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι αλλιώς.

«Όπως είναι βέβαιο με τον ρυθμό που κινούμαστε τώρα, είναι βέβαιο ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι όπως ήταν πέρυσι», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας και συνέχισε λέγοντας:

«Αυτό είναι ξεκάθαρο. Κινούμαστε με έναν ρυθμό σχετικά γρήγορο στην προώθηση των απαραίτητων εμβολίων και από τις 4 εταιρείες που ξέρουμε ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ένα καλό στάδιο, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια σε επίπεδο φαρμάκων αλλά ακόμα δεν είμαστε εκεί που θα μας επιτρέψει να χαλαρώσουμε.

Είναι βέβαιο λοιπόν ότι για τους επόμενους μήνες θα ζήσουμε με αυστηρά μέτρα το δεύτερο κύμα κρουσμάτων και θανάτων στην Ευρώπη δυστυχώς δείχνει ότι ακόμα είμαστε μακριά από τη νέα κανονικότητα και χρειάζεται εγρήγορση. Όταν θα είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε αυτή την πανδημία πίσω μας τότε όλοι θα πούμε ότι φέτος θα είναι αλλιώς και θα πούμε για το 2021 ότι δεν θα είναι μέχρι το 2020».

Διαβάστε περισσότερα στο κυβέρνηση.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις