Νέα Σμύρνη: Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στη συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας

Βίαιες εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη αλλά και τον τραυματισμένο αστυνομικό

Μετά τον αναίτιο ξυλοδαρμό πολίτη την Κυριακή από ομάδα αστυνομικών στην πλατεία Νέα Σμύρνης, περίπου 3.000 πολίτες κινητοποιήθηκαν χθες στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν ειρηνική διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας.

Πολύ γρήγορα η ειρηνική συγκέντρωση μετατράπηκε σε πεδίο «μάχης» καθώς οι πληροφορίες θέλουν ομάδες αντιεξουσιαστών αλλά και οπαδών ομάδων να επιτίθενται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής με μολότοφ αλλά και στις ομάδες των αστυνομικών.

[video width="320" height="576" mp4="/wp-content/uploads/2021/03/video-1615312637.mp4"][/video]

Η επίθεση στον αστυνομικό

Όπως φαίνεται στα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, κατά την διέλευση ομάδας αστυνομικών με τις μηχανές τους για να διαλυθεί το πλήθος, ένας άνδρας τρέχει με ταχύτητα προς την τελευταία μηχανή και ρίχνει κάτω τον αστυνομικό που κάθεται στη θέση του συνοδηγού. Τότε ο ίδιος αρχίζει να κλωτσάει τον αστυνομικό ενώ άτομα από το πλήθος προσεγγίζουν το σημείο και συμμετέχουν στον ξυλοδαρμό. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται πως ακόμα τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από τα χθεσινά επεισόδια.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης στον αστυνομικό από ψηλά.

Να γίνει δημοψήφισμα και να δούμε πόσοι πολίτες θέλουν να βλέπουν αυτη τη ζούγκλα στις γειτονιες τους

#antireport #ΝεαΣμυρνη #Νεα_Σμυρνη #διαγγελμα_Μητσοτακη #δεχομαι_το_ρισκο pic.twitter.com/kVs3nDFFXK

— George Lee (@Harhalas) March 9, 2021

Από την αστυνομία πραγματοποιήθηκαν 10 συλλήψεις ενώ όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, «περίπου 400 κουκουλοφόροι πλησίασαν τον αστυνομικό φραγμό προ του Τμήματος, και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, καδρόνια, μπετόβεργες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξαν ταχύτητα και επιτέθηκαν με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων, τους απέκρουσαν».

Οι οικογενειάρχες ξέχασαν τα γάλατα των παιδιών τους στο πάρκο της Ν. Σμύρνης #Νεα_Σμυρνη pic.twitter.com/0iuMkH87gt

— Σογγαράκι🇬🇷🌶️🌶️🌶️ (@stellioskt) March 9, 2021

Διχάζουν τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο για τη στάση των αστυνομικών

Παρά τα όσα συνέβησαν στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και παρά τον ξυλοδαρμό του πολίτη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, πολλά βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζουν να διχάζουν την κοινή γνώμη αλλά και να κάνουν έκδηλα τα φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Στο παρακάτω βίντεο ο αστυνομικός εμφανίζεται να χτυπάει με τη μηχανάκι πολίτη που βρίσκεται στο σημείο και φωνάζει σε άλλους «άσε την κοπέλα». Αμέσως μετά ο αστυνομικός σε άγρια κατάσταση ουρλιάζει «πιάστονε».

Μπάτσος πατάει με το μηχανάκι άνθρωπο που απλά στέκεται στο πεζοδρόμιο

Και ένας αφινιασμένος συνάδελφος του του φωνάζει "πιάσ 'τον"#ΝεαΣμυρνη pic.twitter.com/7K992Vk5oV

— Bobby Brown Ⓐ ★ 🏴‍☠️ 🏴 (@BobbyBr68083131) March 10, 2021

Την ίδια στιγμή, σε άλλο βίντεο βλέπουμε έναν αστυνομικό να πηγαίνει προς το μέρος μιας κοπέλας και να τη χαστουκίζει.

Αστυνομικοί απωθούν δημοσιογράφους, ενώ ένας από αυτούς χαστουκίζει μια γυναίκα. Μιλήστε μου για δημοκρατία. #Νέα_Σμύρνη pic.twitter.com/fnfv5c8YjJ

— idiotypos (@idiotypos) March 9, 2021

Περισσότερα σε Ειδήσεις