Νέα Σμύρνη: Ε.Δ.Ε. σε βάρος αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό πολιτών (βίντεο)

Βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο άγριος ξυλοδαρμός με γκλοπ, πολιτών στην πλατεία Νέας Σμύρνης από ομάδα αστυνομικών, κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου

Λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με τις πληροφορίες ομάδα ανδρών της αστυνομίας μετά από καταγγελίες περί συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων μετέβησαν στην πλατεία Νέα Σμύρνης για να πραγματοποιήσουν ελέγχους αναφορικά με τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19.

Όπως ισχυρίζεται η αστυνομία μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε «κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών».

Ωστόσο, την ίδια στιγμή κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για απροκάλυπτη αστυνομική βία ενώ μια μητέρα μάρτυρας των γεγονότων στην περιοχή δηλώνει χαρακτηριστικά πως «Είδαμε την άγρια επίθεση στη Νέα Σμύρνη από το μπαλκόνι μας. Τα παιδιά μας, 6 και 3, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες μιας ανελέητης επίθεσης των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που βαρούσαν τους νεαρούς με τα γκλομπ στο κεφάλι».

Τώρα: Η αστυνομία κανει ντου στο Άλσος Νέας Σμύρνης❗

Χωρίς πρόσχημα, η αστυνομία αρχισε να βαζει πρόστιμα σε μια οικογένεια στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Ένας νεαρός τραβάει βίντεο. Η αστυνομια φέρνει ΟΠΚΕ, τον κυνήγησε μέχρι το Άλσος και τον συνέλαβε❗#antireport #αστυνομια > pic.twitter.com/9GkVxxkFVI

— Επιμένουμε Διεκδικούμε (@Epimenoume) March 7, 2021

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία αναφέρει πως «Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής». Όσον αφορά το παρακάτω βίντεο όπου απεικονίζεται ο ξυλοδαρμός πολίτη από δυνάμεις της αστυνομίας έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις