Οδομαχίες και φωτιές στη Νέα Σμύρνη- Ένας αστυνομικός σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση έπειτα από ξυλοδαρμό

Εκρηκτικό το κλίμα στη Νέα Σμύρνη με εκτεταμένα επεισόδια και σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού.

 

Του Γιώργου Σόμπολου

Αντιεξουσιαστές, χούλιγκαν, μέλη σωματείων και απλοί πολίτες συμμετέχουν στις διαδηλώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας. Μολότοφ, φωτιές σε κάδους σκουπιδιών, οδομαχίες με αστυνομικούς και αποκλεισμένοι δρόμοι είναι το σκηνικό εδώ και αρκετή ώρα στη Νέα Σμύρνη.

Η συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα ως αντίδραση στο περιστατικό αστυνομικής βίας στην πλατεία Νέας Σμύρνης πριν από δύο 24ωρα, εξελίχθηκε σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών αλλά και οπαδών ομάδων.

Αρκετοί πολίτες οι οποίοι απλώς ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το πρωτοφανές περιστατικό αστυνομικής βίας, δεν συμμετείχαν στα επεισόδια αλλά παρέμεναν στους δρόμους της περιοχής. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, έχουν προκληθεί φθορές σε τουλάχιστον έξι οχήματα, δέκα καταστήματα, έχουν προσαχθεί έως τώρα 6 νεαροί, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ έχουν πέσει δεκάδες μολότοφ και χημικά.

Ο ένας εκ των τραυματιών αστυνομικών, είναι μέλος της ομάδας "ΔΡΑΣΗ" και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρισκόταν πάνω σε μοτοσικλέτα όταν του επιτέθηκε ομάδα κουκουλοφόρων. Τον έριξαν κάτω και τον χτυπούσαν με σιδερά και άλλα αντικείμενα, μέχρι που τον άφησαν αναίσθητο.

Επί μισή ώρα, το ασθενοφόρο, λόγω των επεισοδίων, δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο και να παραλάβει τον αιμόφυρτο αστυνομικό.

Στόχος των ατόμων που προκαλούν τα επεισόδια είναι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής στο οποίο πετούν μολότοφ και πέτρες σε μια προσπάθεια να το πυρπολήσουν. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε τουλάχιστον 60 κλήσεις για εν εξελίξει πυρκαγιές ωστόσο αδυνατούν να προσεγγίσουν τα σημεία αφού ομάδες κουκουλοφόρων στήνουν ενέδρες και προσπαθούν να πυρπολήσουν τα οχήματα.

 

Δείτε το video

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις