Πέτσας: Θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν έως και το Σάββατο

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, σχολίασε την πορεία της πανδημίας στην χώρα και γνωστοποίησε πως σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως η πορεία του ιού είναι μεν πτωτική όσον αφορά τα νέα κρούσματα σε συνάρτηση με τις νοσηλείες παρ' όλα αυτά όπως δηλώνει δεν είναι ακόμη ικανοποιητική. Η βελτίωση είναι αργή και αυτό έχει καθυστερήσει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων -και ενδεχομένως να καθυστερήσει κι άλλο. Ωστόσο, όλες οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν είτε αύριο είτε μεθαύριο.

Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι πως μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, εστίαση, διασκέδαση αλλά και σχολεία και παραμείνουν κλειστά ενώ την ίδια στιγμή δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πέτσας τόνισε πως θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας λόγω της λειτουργίας των καταστημάτων και του διευρυμένου ωραρίου που θα έχουν για την αποφυγή συνωστισμού.

Όσον αφορά ανήμερα και παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αναμένεται να υπάρξει ειδική πρόβλεψη «Θα το δούμε όπως πλησιάζουμε, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες». Υπενθύμισε όμως ότι θα πρέπει οι εορτασμοί στα σπίτια να γίνονται με παρόντα το πολύ μέχρι εννέα άτομα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις