Πέτσας: Απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξη του δήλωσε πως δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό στις γιορτές των Χριστουγέννων

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τόνισε πως «χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αποδώσουν στον βαθμό που απέδωσαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο». Παράλληλα, αναφέρθηκε στον δείκτη θετικότητας δηλώνοντας πως «Ο δείκτης θετικότητας μειώνεται, αλλά όχι με τον ρυθμό που θα ήθελαν οι ειδικοί».

Όσον αφορά την άρση των μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως η κυβέρνηση συνεργάζεται με τους λοιμωξιολόγους για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας, ωστόσο μόνο μετά τις αρμόδιες εισηγήσεις μπορούν να αλλάξουν τα μέτρα. Μάλιστα, αυτά πιθανόν να είναι προσαρμοσμένα και διαφορετικά ανά γεωγραφική περιοχή και επιδημιολογική εικόνα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «δίνουμε μεγάλη έμφαση στην προετοιμασία του εμβολιασμού», ώστε να ξεκινήσει με το που έρθουν στη χώρα μας τα εμβόλια και συμπλήρωσε ότι «είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχει μείωση στις κατειλημμένες απλές κλίνες κορονοϊού στα νοσοκομεία», τονίζοντας, ωστόσο, ότι «οι ΜΕΘ πιέζονται ακόμα». 

Φόβοι για τρίτο κύμα μετά τα Χριστούγεννα

Την ίδια στιγμή τους φόβους του εξέφρασε ο διευθυντής ΜΕΘ στο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος -μιλώντας στο MEGA- ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «35 χρόνια στο σύστημα υγείας δεν έχω ξαναδεί τέτοια ορμή νόσου».

Όσον αφορά, την πορεία της πανδημίας στις γιορτές ο κ. Καπραβέλος εξέφρασε τις ανησυχίες του δηλώνοντας ότι «τα Χριστούγεννα μπορεί να προκαλέσουν το τρίτο ορμητικό κύμα της πανδημίας».

Αναγνώρισε την ανθρώπινη ανάγκη ο κόσμος να νιώσει την προετοιμασία για τα Χριστούγεννα, ωστόσο από υγειονομικής απόψεως τα πράγματα είναι διαφορετικά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. «Ως υγειονομικός δεν μπορώ να βλέπω τη διευκόλυνση αυτού του θανατηφόρου ιού» είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε Ειδήσεις