Εκκλησίες - Λιανεμπόριο: Πότε θα ανοίξουν;

Όλα τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Μετά την οριστική απόφαση πως εστίαση και διασκέδαση δεν θα επαναλειτουργήσουν μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, γρίφος παραμένει για την ώρα πότε θα ανοίξουν οι εκκλησίες και το λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων αλλά και την εικόνα της ώρας, όσον αφορά την πανδημία, τις επόμενες μέρες. Ωστόσο, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν έως και το Σάββατο, καθώς το καθολικό lockdown έχει «ημερομηνία λήξης» μέχρι στιγμής τις 14 Δεκεμβρίου.

Τα σενάρια για το λιανεμπόριο

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, στο θετικό σενάριο θα υπάρξει κάποιο άνοιγμα την ερχόμενη Δευτέρα, ίσως με μεγαλύτερη αυστηροποίηση των κανόνων της αναλογίας ατόμων ανά τετραγωνικών.

Βασικό ερώτημα αποτελεί το τι θα γίνει με τα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Αρχική σκέψη ήταν να μην ανοίξουν καθόλου. Υπάρχει ωστόσο ο αντίλογος που λέει πως σε αυτή τη περίπτωση ο συνωστισμός θα αυξηθεί στα μικρά.

Στο ερώτημα, γιατί μπορεί να ανοίξει το λιανεμπόριο και όχι τα σχολεία, κυβερνητικά στελέχη απαντούν πρώτον, πως το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να είναι πανελλαδικό για λόγους ισότητας και δεύτερον ότι ο χρόνος που θα άνοιγαν πριν από τα Χριστούγεννα ήταν μόλις μια εβδομάδα.

Διαβάστε το σενάριο για το «άνοιγμα» των εκκλησιών εδώ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις