Μητσοτάκης: Καθολικό lockdown από το πρωί του Σαββάτου - Κλειστά Γυμνάσια και Λύκεια

Καθολικό lockdown από το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 12 το μεσημέρι, μετά και το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες. Στην Συνέντευξη Τύπου παρών είναι και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε καθολικό lockdown από το πρωί του Σαββάτου για τρεις βδομάδες, μέχρι δηλαδή και τις 30 Νοεμβρίου τονίζοντας πως η διαφορά με την προηγούμενη καραντίνα έγκειται στο τι τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία θα είναι ανοιχτά, σε αντίθεση με τα Γυμνάσια και Λύκεια που θα λειτουργήσουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης. Σχολεία ειδικής αγωγής θα μείνουν επίσης ανοιχτά.

Επανεργοποιούνται τα SMS, ανοιχτά σούπερ μάρκετ και δομές υγείας» υπογράμμισε.

diagramma

Τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα ακολουθήσουν στις 3 το μεσημέρι ανακοινώσεις από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ενώ στις 6 το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα προβούν σε ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Στα 800 ευρώ το επίδομα για όσους είναι σε αναστολή εργασίας το Νοέμβριο

«Η χώρα έχει 7 δισ. σε διαθέσιμα και γι' αυτό έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας. Κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω. Πρώτη μέριμνα αυτοί που θα χτυπηθούν περισσότερο», είπε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας τρία οικονομικά μέτρα.

1. Όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής για τον Νοέμβριο, θα λάβουν ενίσχυση τον Δεκέμβριο 800 ευρώ, αντί 534.

2. Επεκτείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν τον Σεπτέμβριο, μέχρι τον Δεκέμβριο

3. Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους ανέργους. «Υπολογίζω ότι είναι περίπου 130.000», είπε ο πρωθυπουργός.

Επιδημιολογικά δεδομένα από τον Σωτήρη Τσιόδρα

«Έχει αυξηθεί η επιθετικά η μεταδοτικότητα του ιού» δήλωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας που παρουσίασε αναλυτικά τα δεδομένα των κρουσμάτων των τελευταίων βδομάδων. «Σε σχέση με την ηλικία διάγνωσης, τις τελευταίες επτά ημέρες έχουμε 1.000 άτομα στις ομάδες που είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο».

Μέχρι και χθες το βράδυ ο αριθμός των νοσηλευόμενων έφτανε τους 1600, δήλωσε που έκανε και νωρίτερα η Ματίνα Παγώνη. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως σημειώνονται 170 εισαγωγές σε ΜΕΘ καθημερινά.

«Ο ιός είναι εδώ και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα με υπομονή» δήλωσε τελικώς ο λοιμωξιολόγος.

diagramma

Περισσότερα σε Ειδήσεις