Lockdown: Πάνω από 4 εκατομμύρια SMS για μετακινήσεις!

Μεγάλο προβληματισμό προκαλούν σε κυβέρνηση και υγειονομικές Αρχές τα στοιχεία για τα μηνύματα στο 13033 στη δεύτερη καραντίνα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρη Ζαριφόπουλο, μέχρι στιγμής τα SMS που έχουν σταλεί για μετακινήσεις από την έναρξη του δεύτερου lockdown ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια, ενώ στην καραντίνα του Μαρτίου ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 2,6 εκατομμύρια μηνύματα.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι αυτό έχει να κάνει και από το γεγονός πως το Μάρτιο δεν είχαν παραμείνει ανοιχτά τα σχολεία, επομένως δεν υπήρχαν μετακινήσεις ανηλίκων, γονέων κ.λπ., καθώς και από το ότι οι πολίτες δεν ήταν τόσο εξοικειωμένοι με το 13033.

Αναφορικά με το τι κάνουμε αν δε λάβουμε απάντηση από το 13033, σημείωσε ότι υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό αν βρισκόμαστε σε μέρος που δεν υπάρχει καλό σήμα και πως πρέπει να προσπαθήσουμε ξανά μέχρι να πάρουμε απάντηση.

Παράλληλα, ο κ. Ζαριφόπουλος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει χρέωση για το μήνυμα στο 13033 και πως αν κάποιοι έχουν κάνει φραγή σε 5ψηφια πρέπει να επικοινωνήσουν με τον πάροχό τους.

Ερωτηθείς για το αν έχουν επιλυθεί τα προβλήματα που προέκυψαν στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης, δήλωσε ότι η λειτουργία είναι ήδη ομαλή, ενώ τόνισε πως δεν «έπεσε» το ίντερνετ όπως αναφέρθηκε, αλλά η πλατφόρμα της συγκεκριμένης εταιρείας είχε προβλήματα πανευρωπαϊκά, γι' αυτό και έδωσε εξηγήσεις και τώρα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Τέλος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επεσήμανε ότι πρέπει όλοι να επιδείξουμε ατομική ευθύνη και να περιορίσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.

Περισσότερα σε Ειδήσεις