Lockdown: Πότε μπορεί το 13033 να απαγορεύσει την μετακίνηση;

Σε ποιες περιπτώσεις είναι πιθανό να απαγορευτεί η μετακίνηση παρά το sms στο 13033

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον Ant1, έκανε λόγο για τις περιπτώσεις που μπορεί κάποιος να μην έχει την δυνατότητα να μετακινηθεί ακόμη και ένα αποστείλει το κατάλληλο sms στο 13033.

Μπορεί να μην υπάρχει όριο ή κάποια απαγόρευση στον αριθμό των αναγκαίων μετακινήσεων των πολιτών κατά την διάρκεια του δεύτερου ολικού lockdown, ωστόσο δεν είναι αδύνατον το σύστημα να απαγορεύσει σε κάποιον την μετακίνηση.

Ειδικότερα, ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε πως το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που στέλνουν γραπτό μήνυμα για πολλές μετακινήσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις το σύστημα μπορεί να μην επιτρέψει την μετακίνηση του πολίτη.

«Όριο δεν υπάρχει ως διαδικασία, όμως το σύστημα αν δει ότι κινείστε πολλές φορές, θα σας κόψει.»

Τα πρόστιμα για τις άσκοπες μετακινήσεις

Τα πρόστιμα για τις άσκοπες μετακινήσεις διπλασιάζονται, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ποιλιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Ταυτόχρονα, όσον αφορά τα sms στο 13033 και τις μετακινήσεις ο κ. Σταμπουλίδης τονίζει πως εάν κάποιος πολίτης στείλει το απαραίτητο γραπτό μήνυμα για την μετακίνηση του και δεν λάβει κάποια απάντηση τότε θα πρέπει να επαναλάβει την αποστολή του μηνύματος και να λάβει την λάβει απάντηση.

Σε περίπτωση που πραγματοποιήσει την μετακίνηση χωρίς την απάντηση από το 13033 τότε κινδυνεύει με πρόστιμο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις