Κορονοϊός: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα των εμβολιασμών για άτομα ηλικίας 85 ετών

Στις 20 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, καθώς από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η δεύτερη φάση με τον εμβολιασμό πολιτών άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων ανθρώπων ξεκινά τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, διευκρινίζοντας πως όσοι είναι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν από Δευτέρα ένα sms για το πού εμβολιάζονται.

Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Γεωργαντάς είπε: «Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, πάνε στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην άυλη και αλλάζουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο». Οι άνω των 85 ετών πολίτες, που είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν το σχετικό sms και μόνον αν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους θα αλλάξουν το ραντεβού τους. Διαφορετικά, θα εμφανιστούν στην ώρα και το σημείο που θα αναγράφει το μήνυμα.

Όσον αφορά στην πλατφόρμα για τον εμβολιασμό και την αποστολή sms στο 13034, αυτά θα ενεργοποιηθούν όταν ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις