Κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία - Πώς θα γίνεται η εκπαίδευση

Η επιτροπή των ειδικών έκανε εισήγηση για κλείσιμο νηπιαγωγείων και δημοτικών

Να παραμείνουν όμως ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown, τονίζουν στην εισήγησή τους οι ειδικοί. Η απόφαση των λοιμωξιολόγων για κλείσιμο των σχολείων ελήφθη με πλειοψηφία 15 -8.

Οι σχετικές εισηγήσεις θα γίνουν σήμερα το μεσημέρι από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη θεοδωρικάκο.

Το μέτρο κρίνεται απαραίτητο για να μειωθούν οι μετακινήσεις των γονέων κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και η κίνηση σε μικρά καταστήματα γύρω από τα σχολεία.Παράλληλα με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεργασία, ενώ  και πάλι θα λειτουργήσει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού.

Πως θα γίνει η εξ αποστάσεως στα δημοτικά

1. Εκπαιδευτική τηλεόραση

Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που έγιναν εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων

2. Τηλεκπαίδευση

Η υπουργός έχει πει ότι όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια σήμερα είναι στην τηλεκπαίδευση χωρίς προβλήματα ενώ σημείωσε πως «αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3,2 εκατ συνδέσεις μαθητών και πάνω από 9 εκατ. λεπτά μαθημάτων».

Τι ισχύει για την άδεια ειδικού σκοπού

Διευκρινίσεις και οδηγίες για τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας της εκπαιδευτικής λειτουργίας μονάδων παροχής φροντίδας ή εκπαίδευσης λόγω κορονοϊού, δίνει σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας. Στην ίδια εγκύκλιο παρέχονται επίσης συστάσεις για τη διευκόλυνση των γονέων σε περίπτωση κατ’οίκον περιορισμού του παιδιού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις