Κορονοϊός: Τριπλό αρνητικό ρεκόρ - Κανένα δείγμα ανάσχεσης του ιού παρά τα μέτρα

Ποιες περιοχές είναι στη χειρότερη κατάσταση

Περισσότερα από 3.000 κρούσματα μέτρησε χθες η χώρα. Τα 3.316 νέα περιστατικά κορονοϊού ουσιαστικά επαναδρομολογούν το αρχικό χρονοδιάγραμμα της καραντίνας και ενεργοποιούν όλα τα επιχειρησιακά σχέδια για τη νοσοκομειακή διαχείριση των ασθενών.

Οι διασωληνωμένοι ήταν 310 μέχρι και την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και το βράδυ της Πέμπτης εκτινάχθηκαν στους 337. Οι νεκροί ήταν 50 μέσα στο προηγούμενο 24ωρο.

Από τις 438 συνολικές εισαγωγές στο λεκανοπέδιο έγιναν περίπου 70, αριθμός που φαίνεται μικρός αλλά δεν είναι, με δεδομένο πως οι νοσηλείες αντικατοπτρίζουν την κυκλοφορία του κορονοϊού προ 15νθημερου καθώς αυτό το χρονικό διάστημα χρειάζεται ο ιός για να "δίνει" συμπτώματα και να οδηγεί σε νόσο. Στο τέλος Οκτωβρίου η Αττική κατέγραφε περί τα 350 κρούσματα ημερησίως. Με αυτό το δεδομένο, αμέσως γεννάται ο προβληματισμός για τον αριθμό των ασθενών που θα προκύψουν τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου από την αυξημένη, υπερδιπλάσια πλέον σε σχέση με τις προηγούμενες 14 ημέρες, κυκλοφορία του κορονοϊού, όπως αποτυπώνεται στα 756 κρούσματα που καταγράφηκαν χθες στο λεκανοπέδιο.

Ο επιδημιολογικής χάρτης του κορονοϊού, εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνει άλλες 52 Περιφερειακές ενότητες, με αρκετές από αυτές να μετρούν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Η Λάρισα παραμένει στο επίκεντρο της επιδημίας στη Θεσσαλία, μετρώντας μεγάλο αριθμό κρουσμάτων - χθες καταγράφηκαν 160.

Η Πιερία, η Πέλλα και η Ημαθία συγκεντρώνουν σήμερα 500 κρούσματα κορονοϊού ενώ μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο υπάρχει στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ενδεικτικά, αναφέρονται

  • Δράμα (98),
  • Έβρος (76),
  • Κιλκίς (59),
  • Καβάλα (88),
  • Χαλκιδική (68),
  • Σέρρες (87),
  • Ξάνθη ( 37).

Περισσότερα σε Ειδήσεις