Χανιά – Οίκος Ευγηρίας: «Αναληθή τα δημοσιεύματα περί εγκληματικής οργάνωσης»

Λυπηρά και αναληθή χαρακτήρισε στο kedenews.gr ο δικηγόρος του οίκου ευγηρίας των Χανίων, όπου το τελευταίο 24ώρο τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για εγκληματική οργάνωσης πίσω από τους 68 θανάτους ηλικιωμένων

Ο Ιωάννης Σφακιωτάκης δικηγόρος των υποθέσεων του οίκου ευγηρίας στα Χανιά, μιλώντας στο kedenews.gr έκανε λόγο για αναληθή δημοσιεύματα που εκθέτουν τις δύο ιδιοκτήτριες του γηροκομείου. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν 10 καταγγελίες συγγενών όπως αναφέρεται από χθες αλλά έχει γίνει μόνο μια επίσημη μήνυση εις βάρος του γηροκομείου πριν από μήνες, για την οποία η διοίκηση έχει λογοδοτήσει στις αρμόδιες αρχές. Ωστόσο, ο κ. Σφακιωτάκης τόνισε πως «αφού κάποιοι μετά από αυτήν την μήνυση δεν είχαν καμία τύχη, συνεχίζουν δια της πλαγίας οδού», αφήνοντας αιχμές για δύο νοσηλευτές τους οποίους απέλυσε ο οίκος ευγηρίας τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως 25 άτομα αστυνομικών δυνάμεων έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο γηροκομείο, όπου και δεν μπόρεσαν να βρουν κανένα σχετικό παράπτωμα. Αναφορικά με το κατεπείγον email στις 23 Μαρτίου, όταν η Ασφάλεια Χανίων ζητούσε από τα ληξιαρχεία όλης της Κρήτης (Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου) να αποστείλουν τις δηλωθείσες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου ηλικιωμένων ατόμων στις οποίες αναφέρεται ως στοιχεία θανάτου και συγκεκριμένα ως τόπος-μέρος η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων το διάστημα από 1-1-2020 έως σήμερα, ο κ. Σφακιωτάκης δήλωσε πως οι αρχές κάνουν αυτό που πρέπει εξετάζοντας όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως από χθες πολλαπλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για εγκληματική οργάνωση στον οίκο ευγηρίας των Χανίων καθώς 68 ηλικιωμένοι έχουν χάσει την ζωή τους τον τελευταίο χρόνο από ανακοπή καρδιάς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου έχουν την υπογραφή του ίδιου γιατρού.

Μάλιστα χθες πραγματοποιήθηκε εκταφή μίας τροφίμου παρουσία αστυνομικών της Ασφάλειας και τεσσάρων ιατροδικαστών, αλλά και πραγματογνωμόνων από την οικογένεια και την δομή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατός της, προήλθε πράγματι από τα αίτια που αναφέρονται στην αντίστοιχη ληξιαρχική πράξη θανάτου. Ωστόσο, όπως επισήμανε στο kedenews.gr ο κ. Σφακιωτάκης οι αρχές δεν βρήκαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις