Χανιά - Οίκος Ευγηρίας: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο 68 ηλικιωμένων από ανακοπή

Έρευνα αναμένεται να διεξαχθεί σε έναν ιδιωτικό οίκο ευγηρίας του Ρεθύμνου όπου μέσα σε έναν χρόνο 68 ηλικιωμένοι έχασαν την ζωή τους από ανακοπή καρδιάς

Με παρέμβαση της εισαγγελίας, η Ασφάλεια Χανίων ξεκίνησε έρευνα για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων, έως και κακουργηματικού χαρακτήρα σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας της περιοχής. Χθες, οι Αρχές προχώρησαν στην εκταφή της άτυχης ηλικιωμένης, σε χωριό της Κισσάμου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το zarpanews η γυναίκα απεβίωσε πριν από 11 μήνες.

Η εκταφή της έγινε παρουσία αστυνομικών της Ασφάλειας και τεσσάρων ιατροδικαστών, αλλά και πραγματογνωμόνων από την οικογένεια και την δομή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατός της, προήλθε πράγματι από τα αίτια που αναφέρονται στην αντίστοιχη ληξιαρχική πράξη θανάτου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν βρέθηκαν κατάγματα στα οστά της ηλικιωμένης, η οποία έφυγε από την ζωή πριν από 11 μήνες.

Το Ληξιαρχείο Χανίων φαίνεται να έχει παραδώσει για την ώρα στοιχεία για 24 περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων, οι οποίες δείχνουν να ανέρχονται πλέον τις 68 σύμφωνα με νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα που διεξάγει η Ασφάλεια, η οποία είχε ζητήσει να παραδοθούν ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, καθώς και ιατρικές γνωματεύσεις. Σχεδόν όλες οι ληξιαρχικές πράξεις καταγράφουν ως αιτία θανάτου καρδιακή ανακοπή, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η έρευνα προέκυψε μετά από τις καταγγελίες συγγενών των θανόντων που μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει περισσότερες από 10 καταγγελίες, που κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων όπου φιλοξενούνται στο εν λόγω ίδρυμα. Παράλληλα, οι αποκαλύψεις για τους θανάτους των ηλικιωμένων από τα ίδια αίτια δημιούργησαν ερωτήματα γύρω από τις πραγματικές συνθήκες κινώντας τις υποψίες των αρχών.

Ο Εισαγγελέας ζητά από τα ληξιαρχεία όλης της Κρήτης τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη δομή από 1/1/20 ως 23/3/21 με τις ιατρικές γνωματεύσεις που τις συνοδεύουν. Σε όλες αναγράφεται ως αιτία θανάτου η ανακοπή καρδιάς και φέρουν όλες την υπογραφή του ίδιου γιατρού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις