Τεταμένο κλίμα στα Ανώγεια-Ανέλαβε ο "σασμός" για να αποφευχθεί η βεντέτα

Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούν από χθες το βράδυ οι αστυνομικοί στα Ανώγεια ώστε να αποτρέψουν το ενδεχόμενο βεντέτας μετά το διπλό φονικό.

Το περιστατικό συνέβη σε ένα καφενείο στη νότια πλευρά του χωριού. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο άνδρες, ο 62χρονος γνωστός για τις μαντινάδες του Λευτέρης Καλομοίρης, διαπληκτίστηκε με τον συγγενή του Γιώργο Ξυλούρη 30 χρόνων κτηνοτρόφο, για κτηματικές διαφορές.

Ο τελευταίος τράβηξε όπλο και σκότωσε εν ψυχρώ τον 62χρονο. Θαμώνας του καφενείου ενημέρωσε τον γιο του θύματος που λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο καφενείο και "έπαιξε πιστολιές", αντάλλαξε πυροβολισμούς δηλαδή με τον 30χρονο, τον οποίο και σκότωσε. Ο δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί, ωστόσο από τους πυροβολισμούς, τραυματίστηκε και ένας άνδρας που προσπάθησε να σταματήσει τον τσακωμό. Το θύμα, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Κλειστά τα παντζούρια στα σπίτια των Ανωγείων

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν αμέσως και δεκάδες αστυνομικοί έφτασαν από την πρώτη στιγμή στο χωριό, καθώς ο φόβος για μια βεντέτα είναι μεγάλος.

Οι αστυνομικοί που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στα Ανώγεια, προσπαθούν από την πρώτη στιγμή να συγκρατήσουν τα νεύρα των δύο οικογενειών. Σήμερα το πρωί, τα Ανώγεια θυμίζουν έρημο χωριό καθώς ελάχιστοι είναι αυτοι που βγήκαν από τα σπίτια τους.

Ανέλαβε και ο "σασμός"

Στα χωριά του ορεινού Ρεθύμνου, και όχι μόνο, υπάρχουν γέροντες τους οποίους σέβονται οι κάτοικοι της περιοχής και αναλαμβάνουν να λύσουν τις διαφορές μεταξύ οικογενειών. Οι "μεσίτες αυτοί αποκαλούνται "σασμοί".

Και σε αυτή την περίπτωση, οι αστυνομικοί έχουν έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και προσπαθούν κατ' αρχήν να ηρεμήσουν τα πνεύματα μεταξύ των δύο οικογενειών, αλλά και να πείσουν τον εξαφανισμένο δράστη να παραδοθεί.

Ο ρόλος του σασμού είναι ιδιαίτερος, ωστόσο κατά το παρελθόν έχει δώσει λύσεις σε αντίστοιχα σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά προβλήματα και αυτή την στιγμή χρειάζεται η βοήθεια όλων ώστε να αποτραπεί η αιματοχυσία μεταξύ των δύο γνωστών οικογενειών των Ανωγείων.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σόμπολος

Περισσότερα σε Ειδήσεις