Στο έλεος της σφοδρής κακοκαιρίας ο δήμος Χερσονήσου (βίντεο)

Σοβαρά προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση στο δήμο Χερσονήσου - Περισσότερες από 230 κλήσεις στην Π.Υ

Για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών ο Δήμος Χερσονήσου πλήττεται από σφοδρή κακοκαιρία με αποτέλεσμα να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια και να προκληθούν καταστροφές σε οικίες και επιχειρήσεις.

Λόγω της πολύωρης έντονης βροχόπτωσης πλημμυρικά φαινόμενα έχουν σημειωθεί κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Γουρνών, Ανάληψης, Σταλίδας, Κουτουλουφάρι και Μοχού. Ενώ στις Κάτω Γούβες υπερχείλισε το ποτάμι με αποτέλεσμα ο δρόμος να γίνει απροσπέλαστος.

Περισσότερες από 230 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 3η ΕΜΑΚ έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον δέκα διασώσεις πολιτών από αυτοκίνητα και πλημμυρισμένες οικίες. Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης έχουν τεθεί σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

Δείτε το βίντεο από τις Κάτω Γούβες:

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Σέγκου κλειστά παραμένουν τα σχολεία της περιοχής για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και των γονέων και κηδεμόνων τους, ενώ παράλληλα απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να μην μετακινηθούν λόγω των έντονων και σοβαρών προβλημάτων στο οδικό δίκτυο.

Κλειστή παραμένει και η εθνική οδός από τις Γούρνες προς την Χερσόνησο αλλά και ο δρόμος προς την έξοδο του Καστελλίου λόγω των κατολισθήσεων όπως και τμήμα του ΒΟΑΚ στο ύψος του Σελιναρίου.

Δείτε τα βίντεο:

Παραλία Γουβών:

Περισσότερα σε Ειδήσεις