Κορονοϊός - Φούρνοι Ικαρίας: Χαμός με λιμενικό που διέδωσε τον ιό στο νησί

Αναστάτωση έχει επικρατήσει στην τοπική κοινωνία των Φούρνων Ικαρίας, καθώς λιμενικός επέστρεψε στο νησί από την Πάτρα και ενώ είχε παρουσιάσει συμπτώματα Covid-19, τα αγνόησε και κυκλοφορούσε ελεύθερα.

Αποτέλεσμα της πράξης αυτής είναι οι Φούρνοι να μετρούν ήδη δύο άτομα θετικά στον κορονοϊό, με τους κατοίκους να απαιτούν να του επιβληθούν οι ανάλογες ποινές. Την ίδια ώρα, ο λιμενικός έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο της Σάμου με συμπτώματα πνευμονίας.

«Έφερε» τον ιό από την Πάτρα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kedenews, ο λιμενικός πήρε άδεια προκειμένου να πάει στην σύζυγο και στα παιδιά τους που μένουν στην Πάτρα. Τα μέλη της οικογένειάς του είχαν συμπτώματα κορονοϊού, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κόλλησε εκεί τον ιό, καθώς παρουσίασε και εκείνος συμπτώματα όσο βρισκόταν στην πόλη.

Χωρίς να κάνει τεστ και ενώ οι Φούρνοι ήταν ένα Covid-Free νησί, επέστρεψε στην δουλειά του και μάλιστα αγνόησε τα ανησυχητικά συμπτώματα που είχε, κυκλοφορώντας ελεύθερα.

Μετά από μερικές ημέρες, τα συμπτώματά του έγιναν πιο έντονα, και έτσι ο λιμενικός πήγε στο νοσοκομείο όπου του διενεργήθηκε τεστ κορονοϊού, το οποίο και βγήκε θετικό.

Αυτή την στιγμή έχει διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου με ειδική κάψουλα έχοντας συμπτώματα πνευμονίας, ενώ νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική, σε αίθουσα Covid.

Rapid tests στους Φούρνους

Μετά την γνωστοποίηση της δυσάρεστης αυτής είδησης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη άμεσα στο νησί και από το μεσημέρι της Δευτέρας διενεργεί rapid tests στους κατοίκους.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί δύο θετικά δείγματα που αφορούν σε άτομα του λιμεναρχείου, ενώ οι ντόπιοι είναι όλοι αρνητικοί.

Οι ιχνηλατήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και θα πραγματοποιηθεί επανέλεγχος σε δέκα ημέρες.

«Απαιτούμε να επιβληθεί πρόστιμο στον λιμενικό»

Το kedenews επικοινώνησε με κάτοικο του νησιού, ο οποίος επιβεβαίωσε τα γεγονότα, ενώ δήλωσε ότι «ήταν πολύ ανεύθυνη η πράξη του λιμενικού. Όλοι οι πολίτες των Φούρνων φωνάζουμε και απαιτούμε να του επιβληθεί πρόστιμο, όμως φοβάμαι ότι θα το καλύψουν λόγω της θέσης του. Είμαστε όλοι πυρ και μανία. Έθεσε το νησί σε πάρα πολύ μεγάλο κίνδυνο».

Καταλήγοντας, ο κάτοικος των Φούρνων τόνισε ότι «ο κύριος αυτός επέστρεψε με το καράβι, άρα σκεφτείτε πόσους επιβάτες μπορεί να κόλλησε και εκεί!».

Αντιδήμαρχος Φούρνων: «Είναι καλά στην υγεία του ο λιμενικός»

Μιλώντας στο kedenews, ο αντιδήμαρχος Φούρνων - Κορσέων, Παναγιώτης Μύτικας, επιβεβαίωσε ότι τα δύο κρούσματα είναι άνδρες του λιμενικού και ότι τα υπόλοιπα 188 rapid tests που διενεργήθηκαν βγήκαν αρνητικά.

Ο ένας από τους δύο είναι ασυμπτωματικός και έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Όσο για τον λιμενικό που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Σάμου, ο κ. Μύτικας είπε ότι αυτή την στιγμή είναι καλά στην υγεία του.


Σε νεότερη επικοινωνία του kedenews με τον αντιδήμαρχο κ. Μύτικα τόνισε πως και οι δύο Λιμενικοί που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του Λιμενικού Σταθμού και ο δήμος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Λιμεναρχείο Σάμου.

Το νησί δεν μένει απροστάτευτο καθώς το κενό των δύο λιμενικών που έχουν βρεθεί θετικοί στον Covid-19, έως ότου ξεπεράσουν τον ιό, θα καλύψουν συνάδελφοι τους από το Λ/Χ Σάμου.

Όσον αφορά τα ιατρεία των Φούρνων αλλά και της Θύμαινας, ο κ. Μύτικας ανέφερε ότι διαθέτουν αγροτικούς ιατρούς αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι όπως πάντα σε ετοιμότητα για την πανδημία του κορονοϊού αλλά και για όποιο πρόβλημα υγείας προκύψει σε κατοίκους ή επισκέπτες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις