«Τσουχτερό» πρόστιμο σε άνδρα που έσπασε την καραντίνα

Άνδρας στη Σπερχειάδα δεν άντεξε και έσπασε την καραντίνα-Του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ-Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία 

Με πολύ νωπή ακόμη την θλιβερή είδηση από την καταγραφή 108 ημερήσιων θανάτων στη χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, και με τα 2.311 νέα κρούσματα να οδηγούν τους ειδικούς σε σκέψεις για τη μη άρση του γενικού lockdown τουλάχιστον μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, περιστατικά «επαναστατών» τιμωρούνται παραδειγματικά.

Ο λόγος για έναν 55χρονο άνδρα στη Σπερχειάδα, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 και έσπασε την καραντίνα την τελευταία ημέρα που αυτή έληγε, δηλαδή στις 20/11. Ο ίδιος φέρεται να μετακινήθηκε εκτός της οικίας του και σε αστυνομικό έλεγχο τιμωρήθηκε με διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε σε βάρος του ποινική δικογραφία από το ΑΤ Σπερχειάδας, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου ο παραβάτης να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που τον ώθησαν στην παραπάνω ενέργεια.

Lockdown και τα Χριστούγεννα

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επεσήμανε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για τη σταδιακή άρση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό υπογραμμίζοντας ότι «θα εφαρμοστούν φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου», και πως δεν είναι ρεαλιστική η λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Τσακρής, ανέφερε πως «υπάρχει η σκέψη να ανοίξει το λιανεμπόριο και η εστίαση πριν από τα Χριστούγεννα αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά πρέπει να γίνει οργανωμένα με συγκεκριμένους κανόνες, και όχι με παρεκτροπές όπως στην προηγούμενη φάση».

Περισσότερα σε Ειδήσεις