Λάρισα: 14 κρούσματα κορονοϊού στην oγκολογική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

«Βόμβα» στη Λάρισα με 14 ογκολογικούς ασθενείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να έχουν βρεθεί θετικοί σε Covid-19.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι αυτή την ώρα έχουν διαπιστωθεί 14 κρούσματα κορονοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, τα οποία αφορούν σε νοσηλευόμενους στην ογκολογική κλινική σε σύνολο περίπου 30 διασωληνωμένων.

Επίσης θετικός βρέθηκε και ένας γιατρός του νοσοκομείου.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα προέκυψε το βράδυ της Δευτέρας σε τυχαίο προεγχειρητικό έλεγχο σε ογκολογικό ασθενή ο οποίος νοσηλευόταν για κάποιες ημέρες στην κλινική, ενώ το ίδιο βράδυ μεταφέρθηκε στα Λοιμώδη.

Η ογκολογική κλινική ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, για αυτό και τεστ Covid-19 πραγματοποιούταν σε όποιον ασθενή παρουσίαζε πυρετική κίνηση ή κάποιο άλλο σύμπτωμα.

Σήμερα Τετάρτη και δύο ημέρες μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος, ο ΕΟΔΥ έδωσε οδηγία να διενεργούνται rapid τεστ σε όλους τους νοσηλευόμενους. Παράλληλα, η κλινική θα κλείσει προκειμένου να γίνει απολύμανση.

Τόσο οι ογκολογικοί ασθενείς όσο και οι συνοδοί θα μεταφερθούν στο τμήμα χημειοθεραπειών ή σε άλλα τμήματα και κλινικές.

Rapid τεστ

Στο μεταξύ, μέχρι χθες το βράδυ, οπότε και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε νοσηλευόμενους είχαν φτάσει τα πέντε, ο ΕΟΔΥ έδωσε οδηγία να γίνουν rapid τεστ στο προσωπικό, τα οποία και βγήκαν αρνητικά.

Όσο για τους συνοδούς που ζήτησαν να υποβληθούν σε τεστ, οι εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ τους απάντησαν ότι «δεν προβλέπεται τεστ για ασυμπτωματικούς» και αν οπωσδήποτε ήθελαν να υποβληθούν στη διαδικασία προληπτικού ελέγχου, θα πρέπει να το κάνουν εκτός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Να σημειωθεί ότι εάν οι συνοδοί βγουν από το νοσοκομείο, δεν μπορούν να επιστρέψουν στους ασθενείς τους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις