Κορονοϊός: Εβδομαδιαία rapid test σε όλα τα γηροκομεία της χώρας

Θα πραγματοποιούνται rapid test σε εβδομαδιαία βάση σε όλα τα γηροκομεία της χώρας

Σε ανακοίνωση της σήμερα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανέφερε πως το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα διαγνωστικά τεστ σε όλους τους οίκους ευγηρίας της χώρας αλλά και στους εργαζόμενους του.

Η απόφαση αυτή ενδεχομένως προέκυψε από την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων στα γηροκομεία οδηγώντας σε τραγικούς απολογισμούς και διασπορά του ιού.

Μάλιστα, η υφυπουργός ανέφερε:

«Διασφαλίσαμε την αποστολή rapid test για όλο το προσωπικό σε όλες τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της χώρας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα γίνονται περίπου 25.000 έλεγχοι κάθε μήνα ειδικά στις δομές αυτές.»

«Με τον εβδομαδιαίο έλεγχο των εργαζομένων διασφαλίζουμε ακόμη περισσότερο τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους και, την ίδια στιγμή, έχουμε έγκαιρη, ακριβή και αξιόπιστη εικόνα της κατάστασης σε κάθε δομή. Το υπουργείο, οι διοικήσεις και οι εργαζόμενοι των φορέων, είμαστε σε επαγρύπνηση και κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να διασφαλίσουμε τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την προστασία των ηλικιωμένων.»

Περισσότερα σε Ειδήσεις