Έρχεται ειδική συνεδρίαση για τις εξελίξεις στο Αρχαίο Θέατρο

Η ερώτηση της Ρένας Καραλαριώτου στο δημοτικό συμβούλιο, άνοιξε το ζήτημα για τις εξελίξεις στο Αρχαίο Θέατρο τόσο για τον κυρίως χώρο του θεάτρου όσο και για τον περιβάλλοντα.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σημείωσε ότι υπάρχουν τοποθετήσεις αυτόν το καιρό για το θέμα και θα θα έπρεπε να υπάρξει μια συζήτηση στο δημοτικό Δημοτικό Συμβούλιο.

Μάλιστα θα πρέπει να συζητηθεί υποστήριξε «αν θα πάμε με το υπάρχον καθεστώς για τον διαγωνισμό που αφορά τον περιβάλλοντα χώρο και την διαμόρφωσή του ή αν τελικά αυτό το καθεστώς θα αλλάξει. Ίσως χρειαστεί να δούμε εκ νέου ακόμη και τις χρήσεις γης», είπε η κα Καραλαριώτου.

Απ΄την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε ότι σε η όποια παρέμβαση σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να βλάψει την επιχειρηματικότητα της πόλης. Συμφώνησε και ο ίδιος να γίνει για το θέμα μια ειδική συνεδρίαση καθώς «φαίνεται πως ίσως η διαδικασία δείχνει να «βαλτώνει», είπε με νόημα.

Προφανώς αναφέρεται στην κατεδάφιση των κτιρίων δεξιά του Αρχαίου Θεάτρου που από το υπουργείο υπάρχει «σιγή ασυρμάτου».

Επίσης ανέφερε ότι θα πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες εάν θέλουμε το θέατρο να λειτουργήσει εντός τους 2023.

Έρχεται ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Στο θέμα της διενέργειας Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Αρχαίου Θεάτρου αναφέρθηκε ο αναπληρωτής δήμαρχος, Γιώργος Σούλτης.

Ο κ. Σούλτης σημείωσε ότι οι μελέτες θα κατατεθούν μέσα στο ερχόμενο Καλοκαίρι ώστε η επιτροπή να τις αξιολογήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πηγή: larissanet.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις