Θεοδωρικάκος: 12 εκατ. ευρώ σε έργα για το δήμο

Με το δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος για να συζητήσουν έργα που ο δήμος ως προτεραιότητα ζήτησε από το υπουργείο να υλοποιηθούν. 

Μάλιστα ο υπουργός στις δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι η Λάρισα θα λάβει ένα ποσό που θα φτάνει τα 12 εκ. ευρώ τα οποία προορίζονται για σημαντικά έργα στο δήμο.

Όπως τόνισε μέσα σε αυτά είναι η ολοκλήρωση του δημοτικού της Τούμπας άλλα και έργο της αντικατάστασης των αγωγών της ΔΕΥΑΛ και την επέκταση του βιολογικού της Γιάννουλης.

Όπως σημείωσε ο υπουργός «Φιλόδημος» δεν υπάρχει καθώς στα ενταγμένα έργα η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε εξασφαλίσει τις πιστώσεις. Θα υπάρξει μια νέα διαδικασία που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα για να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται έργα στους δήμους.

Μάλιστα άμεσα θα υπάρξει και επιτροπή για να ερευνήσει την μεταφορά των αρμοδιοτήτων από την κράτος προς τους δήμους και τις Περιφέρειες.

Απ΄την πλευρά του δήμαρχος Λαρισαίων αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική είδηση από τον υπουργός τόνισε από την πλευρά του ότι θα είναι παρών στην συζήτηση για την μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση και θα συμβάλει με την αυτοδιοικητική του εμπειρία.

«Δεν με ενδιαφέρουν οι κομματικές θέσεις και οι απόψεις, με ενδιαφέρει η αυτοδιοίκηση, ο θεσμός ο ίδιος και η προσπάθεια που ξεκινά το υπουργείο και μπορεί να έχει θετικά χαρακτηριστικά τα οποία και εγώ προσωπικά είμαι διατεθειμένος να στηρίξω», κατέληξε  κ. Καλογιάννης.

Πηγή: larissanet.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις