Κορονοϊός: Κλειστά τμήματα σε σχολεία στην Ελασσόνα – Κρούσματα σε ομάδα βόλεϊ

Αυστηρές συστάσεις για τήρηση των μέτρων προστασίας 

Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε γυναικεία ομάδα βόλεϊ, η εβδομάδα ξεκινά με κλειστά σχολεία στον δήμο Ελασσόνας. Να υπενθυμίσουμε πως μέσα στο Σαββατοκύριακο εντοπίστηκαν 14 άτομα θετικά στον κορονοϊό, που προπονούνται σε δημοτικό χώρο, που έχει παραχωρήσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση του δήμου Ελασσόνας

Μετά από ενημέρωση των διευθυντών των σχολικών μονάδων, θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και έως την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου τα παρακάτω τμήματα τάξεων του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας και του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας, λόγω εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού στα τμήματα αυτά.

• Στο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας πέντε τμήματα: Α2, Α3, Β3 Γενικής Παιδείας, Β’ Ανθρωπιστικών, Β’ Γαλλικών

• Στο 1ο Γυμνάσιο Ελασσόνας δύο (2) τμήματα: Γ2 και Γ3

Παράλληλα, θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και για 14 ημέρες τα παρακάτω τμήματα τάξεων των δημοτικών σχολείων του Δήμου, λόγω εντοπισμού κρούσματος κορονοϊού σε καθηγητή φυσικής αγωγής.

• Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας τέσσερα (4) τμήματα: Α1, Α2, Β2 και Ε2

• Στο Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελισμού Ελασσόνας ένα (1) τμήμα: Ε’ τάξη

• Στο Δημοτικό Σχολείο Σαρανταπόρου ένα (1) τμήμα: Μονοθέσιο

Σε καραντίνα προπονητές και αθλητές

Σύμφωνα με τις οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, όσοι προπονητές και αθλητές χρησιμοποίησαν το χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ελασσόνας θα πρέπει να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες από την ημέρα που εισήλθαν τελευταία φορά στο χώρο.

Γάτσας: Χρήση μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους

Αυστηρές συστάσεις για χρήση μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους στην πόλη της Ελασσόνας έχει απευθύνει ο Δήμαρχος Ελασσόνας μετά την αλληλουχία κρουσμάτων του κορονοϊού.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας συγκεκριμένα δήλωσε: «Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος και η μετάδοση πολύ πιθανή. Όσοι παρουσιάζουν το παραμικρό σύμπτωμα της νόσου παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με γιατρό ή με το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας. Όσο συντομότερα εντοπίσουμε τα κρούσματα, τόσο μικρότερη θα είναι η διασπορά του ιού».

Περισσότερα σε Ειδήσεις