Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορoνοϊό 14 μαθητές-αθλητές στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Σε κατάσταση συναγερμού ο δήμος Νεάπολης-Συκεών 

Δεκατέσσερις μαθητές βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό το τελευταίο διήμερο στον Δήμο Νεάπολης-Συκέων που προπονούνται σε δημοτικό χώρο-Γυμναστήριο που τους παραχώρησε ο δήμος, ενώ μεταξύ αυτών ένα περιστατικό αφορά οικογένεια εργαζόμενου στον Τομέα Εσόδων του Δήμου.

Μετά την ανακοίνωση του δήμου, σήμερα ακολούθησε απολύμανση σε όλα τα σχολικά κτίρια, όπου εντοπίζονται τα κρούσματα, ενώ αύριο το πρωί πριν την έναρξη του ωραρίου θα πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του δημαρχείου στις Συκιές.

Οι μαθητές φοιτούν σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι αθλητές συλλόγων ποδοσφαίρου, ΤΑΕ KWO DO και Judo.

Το μήνυμα του Δημάρχου, Σίμου Δανιηλίδη

Τα κρούσματα των τελευταίων ημερών στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού δηλώνει ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης. Συγκεκριμένα ο ίδιος απευθύνει έκκληση προς τους δημότες να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες ατομικής υγιεινής και προστασίας της δημόσιας υγείας.

«Η πανδημία του κορονοϊού όχι μόνο χτύπησε την πόρτα του δήμου μας αλλά, με αλλεπάλληλα κρούσματα που εμφανίστηκαν, έχει περάσει το κατώφλι και συνιστά έναν σοβαρό κίνδυνο που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ούτε στο ελάχιστο.

Ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες των συνανθρώπων μας που πρέπει και οι ίδιοι να επιδείξουν στάση ευθύνης αλλά και όλοι οι υπόλοιποι για να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στον δήμο μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αντιστοιχούν σε νέους και παιδιά, γεγονός που υποχρεώνει τους πάντες να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις και εξαιρέσεις» δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Το πρόγραμμα των τεστ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προληπτικών τεστ διάγνωσης του κορονοϊού. Με την ολοκλήρωση των τεστ στον τομέα καθαριότητας, σε προληπτικό έλεγχο θα υποβληθούν αύριο εργαζόμενοι στους τομείς των Μικροέργων, Πρασίνου και οι ηλεκτρολόγοι, και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο και στο ΚΕΠ, για να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις