Επεκτείνονται οι «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» και στο Βόλο

Το έργο «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου και εκπρόσωπο του Τοπικού Παραρτήματος της ΕΕΚΕ κ. Θανάση Παπαδημόπουλο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Βόλου κ. Δημήτρη Βασιλείου και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης κ. Παρασκευής Αναγνώστου.

Η Αντιδήμαρχος, μεταξύ άλλων, δήλωσε την πρόθεσή της να στηρίξει το έργο το οποίο, μέσα από την εκμάθηση της ασφαλούς χρήσης ηλεκτρονικών συναλλαγών, βελτιώνει άμεσα την ποιότητα διαβίωσης και την κατάσταση κοινωνικής ένταξης των ηλικιωμένων.

Διαβάστε επίσης: Κλείνει το πάρκο σκύλων στο Περιστέρι μετά τον θάνατο σκύλου από εισπνεόμενη φόλα

Το έργο Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, στοχεύει στην κατάρτιση 200 ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω στην ασφαλή χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών σε 10 πόλεις της Ελλάδας βελτιώνοντας άμεσα την ποιότητα διαβίωσής τους και συμβάλλοντας στην προστασία του εισοδήματος και της περιουσίας τους.

Με το πέρας της κατάρτισης, θα δημιουργηθεί ένα εθελοντικό δίκτυο στελεχωμένο από τους ίδιους τους καταρτιζόμενους που θα συνεχίσουν να παρέχουν με την υποστήριξη της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας τις υπηρεσίες τους στον τομέα αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο, την πρόοδο και τα αποτελέσματα του οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα: eeke-seniors.gr

Πηγή: e-thessalia.gr