Μαλεσίνα: Δεκάδες νεκροί από κορoνοϊό - Έκκληση του δημάρχου για τήρηση των μέτρων

H Μαλεσίνα μετράει δεκάδες νεκρούς, ενώ τουλάχιστον άλλοι 50 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Λαμίας και του Βόλου.

Με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της ραγδαίας εξάπλωσης και στις πρώτες καταθέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, γίνεται λόγος από επίσημα χείλη για πρωτοφανή χαλαρότητα με συνωστισμό στα καφενεία, αλλά και τον περιβόητο γάμο με τους 230 καλεσμένους από τους οποίους οι 30 μπήκαν στον ναό, ωστόσο ελάχιστοι φορούσαν μάσκες.

«Κάποιοι καλεσμένοι πήγαν με δέκατα στον γάμο, ήταν ήδη άρρωστοι, ωστόσο δεν έδειξαν καμία υπευθυνότητα», λέει στον «Ελεύθερο Τύπο», κάτοικος της περιοχής προσθέτοντας: «Το ζευγάρι αυτό μένει στην Αθήνα, που ήταν ήδη στο “κόκκινο” στο τέλος Φεβρουαρίου, και επέλεξε προφανώς να παντρευτεί στο χωριό, ώστε να παρακάμψει τα αυστηρά μέτρα».

Διασπορά

Στο νοσοκομείο του Βόλου πέθανε μία 65χρονη γυναίκα από τη Μαλεσίνα, που νόσησε βαριά και είχε διασωληνωθεί, ενώ και ο σύζυγός της χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αφού εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα της νόσου. Η διασπορά ήταν μεγάλη μέσα στις οικογένειες, αφού σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις όπου νόσησε ένα μέλος κόλλησε και τα υπόλοιπα.

«Θεωρώ ότι πρόκειται για το βρετανικό στέλεχος του κορoνοϊού, γι’ αυτό είχαμε τόσο ραγδαία εξάπλωση σε μικρό διάστημα και τόσους θανάτους. Ρώτησα τον ΕΟΔΥ, αλλά δεν πήρα σαφή απάντηση. Πάντως, ένας στους τρεις νοσούντες χρειάστηκε νοσηλεία και επειδή γέμισε το νοσοκομείο Λαμίας κάποιοι μεταφέρθηκαν στον Βόλο», επισημαίνει ο κ. Θανάσης Ζεκεντές.

Έκκληση για τήρηση των μέτρων

Ο δήμαρχος Λοκρών εκφράζει την οδύνη του για τα θύματα και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα απευθύνει έκκληση προς όλους για ευλαβική τήρηση των μέτρων, η οποία, όπως επισημαίνει, είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική, καθώς οι αστοχίες ορισμένων δεν επηρεάζουν μόνο τη δική τους ζωή αλλά και τη ζωή των άλλων.

Μητροπολίτης Συμεών: «Ήμασταν πεντακάθαροι και τώρα μετράμε πληγές»

Στη βιομηχανία, όπου εργάζονται πολλοί κάτοικοι της περιοχής, εντοπίζει την πηγή του κακού ο μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών. «Αυτό αποτέλεσε, από ό,τι γνωρίζω, την αρχική πηγή της νόσου στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι ο νομός ήταν μέχρι το σημείο εκείνο στους νομούς με τα χαμηλότερα κρούσματα», λέει στον Ελεύθερο Τύπο, τονίζοντας, ωστόσο, και την πλημμελή τήρηση των μέτρων: «Ασφαλώς, υπήρξαν και απροσεξία και χαλάρωση, που είναι ένα γενικότερο φαινόμενο, και γι’ αυτό βιώνουμε αυτό το τελευταίο κύμα, το μεγάλο κύμα, συν το γεγονός των μεταλλάξεων. Υπήρξαν και αναφορές ότι δεν τηρούνταν τα μέτρα, ότι μαζεύονταν οι άνθρωποι για να παρακολουθήσουν κάποιους αγώνες, καθότι, δυστυχώς, σε περίοδο lockdown οι περισσότεροι αγώνες των μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων μεταδίδονται από συνδρομητικά κανάλια και δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι αυτήν την οικονομική δυνατότητα. Αν είχε λάβει μέριμνα το κράτος να μεταδίδονται οι αγώνες των δημοφιλών ομάδων από κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, θα είχαν αποφευχθεί ευκολότερα αυτοί οι περιττοί συνωστισμοί».

Περισσότερα σε Ειδήσεις