Covid-19 «χτυπάει» Μαλεσίνα - Αγωνία του Δημάρχου για τις υγειονομικές και οικονομικές συνέπειες

Απόγνωση για την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Λοκρών με τους 14 θανάτους σε διάστημα λίγων ημερών. Ο Δήμαρχος εκφράζει ανησυχία και για τις οικονομικές συνέπειες της πόλης. 

Της Νατάσσας Βουδούρη 

Αγωνία από την έλλειψη χρηματοδότησης από την Πολιτεία στο απόγειο της υγειονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει τον δήμο Λοκρών, υπογραμίζει ο δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές μιλώντας στο kedenews. «Προσπαθούμε να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες με ίδιους πόρους και την υπάρχουσα κρατική χρηματοδότηση». Παράλληλα ο ίδιος δήλωσε πως «οι Δήμοι αν και στηρίχθηκαν από έκτακτες χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία σε καμία περίπτωση δεν έχουν καλύψει την πτώση των εσόδων των ανταποδοτικών υπηρεσιών».

 Αρνητές του κορονοϊού, η μη τήρηση των μέτρων και η καθυστέρηση στα εμβόλια προκαλούν το μεγάλο πρόβλημα 

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Μαλεσίνα ύστερα την αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού, καταγράφοντας 14 νεκρούς από τις 3 Μαρτίου έως σήμερα.

Τα βασικά αίτια για την απότομη εξάπλωση του κορονοϊου στη Μαλεσίνα, εκτιμά ο κ. Ζεκεντέ πως είναι η χαλάρωση της τήρησης των μέτρων από τους κατοίκους εξαιτίας της κόπωσης, η υποτίμηση της επικινδυνότητας του ιού εξαιτίας της έλλειψης σοβαρών επιπλοκών ή θανάτων το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η ύπαρξη αυξημένου αριθμού αρνητών του κορονοϊου και η καθυστέρηση έναρξης εμβολιασμών στο Δήμο (ξεκίνησαν στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης μόλις την Τρίτη 16 Μαρτίου για τις ηλικίες 60-64) με αποτέλεσμα να υπάρχει χαμηλή ανοσία στην περιοχή.

Ο Δήμος Λοκρών έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προστασίας της δημόσιας υγείας με τη διενέργεια χιλιάδων rapid tests σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Κέντρο Υγείας Αταλάντης, με απολυμάνσεις, με τη διάθεση προστατευτικών μασκών στους κατοίκους της Μαλεσίνας με χορηγία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με την εξασφάλιση της έναρξης του εμβολιαστικού κέντρου στην Αταλάντη την Τρίτη 16 Μαρτίου κοκ.

Κρούσματα Μαλεσίνα

«Νέες ανάγκες με άξονα την προστασία της δημόσιας υγείας»

Η εξάπλωση της πανδημίας άλλαξε τις προτεραιότητες και τον προγραμματισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Νέες επιτακτικές ανάγκες δημιουργήθηκαν με άξονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Σύμφωνα με τον κ. Ζεκεντέ, το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός των Δήμων πλέον αντιμετωπίζουν ουσιαστικά ζητήματα στην υλοποίηση τους, εξαιτίας της έλλειψης επαρκών πόρων και των καθυστερήσεων που αναπόφευκτα προκάλεσε στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης η πανδημία.

Περισσότερα σε Ειδήσεις