Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά

Για 3η συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται η τιτάνια προσπάθεια των αντρών της Πυροσβεστικής να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο σε δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λαγκαδά του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας και εξαπλώθηκε σχεδόν σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο ανάμεσα σε Γύθειο και Αρεόπολη.

Όπως και χθες έτσι και σήμερα υπάρχουν μόνο διάσπαρτες μικροεστίες εντός της καμένης έκτασης για την καταγραφή της οποίας έγινε αίτημα δορυφορικής απεικόνισης προς την ευρωπαϊκή Υπηρεσίας «Copernicus» ενώ γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού και από αέρος, σε μία προσπάθεια η Πυροσβεστική να προλάβει το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων το μεσημέρι που ενισχύονται οι άνεμοι στην περιοχή.

Έρευνα για την πυρκαγιά

Παράλληλα με τις προσπάθειες κατάσβεσης, έχει ξεκινήσει έρευνα από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ξέσπασε αυτή η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη.

Επί τόπου πλέον, σύμφωνα με το news247.gr, μαζί με τις νέες ενισχύσεις που έχουν φτάσει στην περιοχή, επιχειρούν συνολικά 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 69 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Στο σημείο συνδράμουν και δυνάμεις του Στρατού, αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις