Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στη Μάνη - 2 ενεργά μέτωπα

  • Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που καίει από χθες Σάββατο στην περιοχή Λαγκάδια του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, ωστόσο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.
  • Πάλευαν με τις φωτιές όλη την νύχτα οι πυροσβέστες στην ανατολική Μάνη. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής φάνηκε ότι υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα της φωτιάς.

    Το ένα είναι στη Δροσοπηγή με το μέτωπο να εκτείνεται στα 20 χλμ και το δεύτερο στο Γέρμα. Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής έδωσαν τη δική τους μάχη για να μην επεκταθεί, ενώ καλύτερη ήταν η εικόνα στο Σκαμνάκι.

    Στο σημείο επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 47 οχήματα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

    Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ξεκίνησαν και οι πρώτες ρίψεις από τα εναέρια μέσα (αεροπλάνα και ελικόπτερα), ενώ από τα μεσάνυχτα έχουν κοπάσει οι άνεμοι και έτσι ήταν καλύτερη η εικόνα της φωτιάς. Συμφώνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει πολλές μικρές εστίες εντός της καμένης περιοχής, που εκτείνεται σε μεγάλη έκταση, χωρίς πάντως αυτή τη στιγμή να μεγαλώνει το μέτωπο.

    Εκτακτη ειδοποίηση του 112 σε κατοίκους και τουρίστες 

    Ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δέχτηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα, στις 21:45 το βράδυ του Σαββάτου, πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης και σε τοποθεσίες κοντά στα δύο μέτωπα πυρκαγιάς που καίνε στην περιοχή Λαγκαδά.

    Το μήνυμα προειδοποίησε τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή όλη τη νύχτα και να παρακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

    Συγκεκριμένα, η ειδοποίη ση του 112 ανέφερε:

    «Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 22-08-2020 21:45. Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες προστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies»

     

Περισσότερα σε Ειδήσεις