Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: «Ζητώ απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ»

Νέα μέτρα ζητά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης - Προστέθηκαν κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία

Νέα αυστηρότερα μέτρα ζητά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. O κ. Ζέρβας προανήγγειλε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 η ώρα το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ δήλωσε:

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία».

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων, καθώς καθώς την Κυριακή 1 Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκαν 449 νέα κρούσματα, ενώ το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 839.

Εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID

Λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων αυξήθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Περισσότερα σε Ειδήσεις