Ζέρβας για κορονοϊό: «Φοβάμαι για τη διασπορά μετά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου»

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη - Έντονες ανησυχίες για διασπορά του ιού μετά το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τελευταία  επιδημιολογικά στοιχεία, καθώς στις 5 Οκτωβρίου στην πόλη είχαν επιβεβαιωθεί μόλις δύο κρούσματα, ενώ χθες στα rapid τεστ που έγιναν στην Νέα Παραλία βγήκαν θετικά 210 εκ των 3100 δειγμάτων.

Για τα πρωτοφανή νούμερα μίλησε σε πρωινή εκπομπή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας «οι αναλύσεις από τα λύματα της πόλης που γίνονται σε συνεργασία του δήμου με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, δείχνει πέντε φορές παραπάνω φορτίο ιού».  Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 34 έτη.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τις ανησυχίες του για τυχόν διασπορά του κορονοϊού μετά το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου, όπου πολλοί Θεσσαλονικείς έφυγαν για εξορμήσεις. Παράλληλα ο δήμαρχος σημείωσε πως υπάρχει μια κόπωση και μετέπειτα μια ανεμελιά, η οποία συνεπάγεται από την συναισθηματική και ψυχολογική φόρτιση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις