Τέλος το take away σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες - Μόνο delivery

Διευκρινήσεις Ν. Χαρδαλιά για τα καταστήματα εστίασης 

Στα μέτρα που θα ισχύουν για τις επόμενες 14 ημέρες στην Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες, διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πως στα καταστήματα εστίασης θα επιτρέπεται μόνο το delivery.

«Η υπηρεσία παροχής προϊόντων σε πακέτο, δηλαδή take away και drive through δεν επιτρέπεται», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς προσθέτοντας: «επιτρέπεται μόνο το delivery».

Συγκεκριμένα:

· Η επιβίβαση ενός ατόμου (πλην του οδηγού) σε ταξί και ΙΧ δεν αφορά στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, πχ. ΑμεΑ, ηλικιωμένοι κτλ.

· Καταστήματα οπτικών και ακουστικών βαρηκοΐας λειτουργούν μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

· Επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής πετρελαίου θέρμανσης κατ’ οίκον.

· Εξακολουθούν -εφόσον το επιθυμούν- να λειτουργούν αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες εντάσσονται σε συγκεκριμένους συλλόγους ή ομίλους.

· Δεν επιτρέπεται το take away, το drive through και η παραλαβή πακέτων. Επιτρέπεται μόνο το delivery.

Έρημη πόλη η Θεσσαλονίκη 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου, η Θεσσαλονίκη θύμιζε έρημο τοπίο, καθώς τα περίπου 20 κλιμάκια της ΕΛΑΣ στις πύλες εισόδου – εξόδου και σε κεντρικά σημεία της πόλης, απέτρεψαν μεγάλο αριθμό πολιτών από το να περιδιαβεί τους δρόμους της.

Καθώς τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά, μειωμένη αισθητά ήταν και η επιβατική κίνηση χθες στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίες αποτελούν το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς για 1.5 εκατομμύρια πληθυσμό και μοιραία πιθανή εστία μετάδοσης του ιού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις