Κήρυξη Λαγκαδά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο δήμαρχος λόγω κακοκαιρίας

Την κήρυξη του δήμου Λαγκαδά σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ζήτησε με κατεπείγουσες διαδικασίες ο δήμαρχος Ιωάννης Ταχματζίδης μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν σε πληγείσες περιοχές Λαγκαδά, Καβαλάρι και Περιβολάκι περισσότερα από 60 μηχανήματα των δημοτικών υπηρεσιών αλλά και ιδιωτών που επιστράτευσε ο δήμος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, εντός ολίγου συγκαλείται στο Δημαρχείο Λαγκαδά σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει και του νέου κύματος της κακοκαιρίας "Θάλεια" που προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στην Κεντρική Μακεδονία.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταφθάνουν για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές ώστε να γίνει εκτίμηση και αποκατάσταση μετέπειτα των ζημιών.

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατέγραψε 78 χιλιοστά βροχής σε περίπου 3:30 ώρες και συνολικά 90 χιλιοστά έως το πρωί της Παρασκευής.

Στο σχετικό γράφημα φαίνεται τα ύψος ολικού υετού ανά δεκάλεπτο, ενώ με κόκκινη σκίαση παρουσιάζεται η χρονική περίοδος των ισχυρών φαινομένων η οποία εκτείνεται από 00:50 έως 04:20 ώρα Ελλάδας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις