Πλημμύρισαν περιοχές στον Λαγκαδά: Eγκλωβίστηκαν κάτοικοι σε σπίτια και ΙΧ -Τι λέει ο Δήμαρχος

Πλημμυρισμένα σπίτια, κλειστοί δρόμου και κάτοικοι εγκλωβισμένοι σε σπίτια ή ΙΧ είναι ο απολογισμός της χθεσινής κακοκαιρίας στην περιοχή του Λαγκαδά.

Όπως αναφέρει το Lagadasnet.gr, αυτή τη στιγμή οδηγοί βρίσκονται σταματημένοι με τα οχήματα τους στην είσοδο του Λαγκαδά, πριν το παλιό ΑΓΝΟ, καθώς φούσκωσε ο χείμαρρος και η κυκλοφορία είναι αδύνατη.

Δεκάδες υπόγεια σπιτιών έχουν πλημμυρίσει και δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες και αποθήκες σπιτιών.

Οι δρόμοι στο Καβαλάρι και το Περιβολάκι έχουν πλημμυρίσει με την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους του χωριού να είναι αδύνατη.

Στο Περιβολάκι το 60% των σπιτιών του χωριού είναι πλημμυρισμένα και έχει κοπεί το ρεύμα. Δέκα κολώνες της ΔΕΗ έχουν πέσει και παράλληλα έχουν καταστραφεί πολλοί μετασχηματιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντλήσεις από κλιμάκια της Πυροσβεστικής συνεχίζονται και αυτήν την ώρα σε υπόγεια, πάρκινγκ και κατοικίες, στον δήμο Λαγκαδά.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του χωριού Ζωγράφος Μπουτουράκης, οι αγρότες δεν έχουν αφήσει αποστραγγιστικά κανάλια και στη θέση τους φύτεψαν καλαμπόκια, με αποτέλεσμα να μην έχει διέξοδο το νερό.

Image removed.

Στο διπλανό χωριό Ηράκλειο η κατάσταση είναι περίπου η ίδια, με πολλά σπίτια να είναι πλημμυρισμένα.

 

Image removed.

Κλειστοί δρόμοι

Αυτή τη στιγμή κλειστοί είναι οι δρόμοι Λαγκαδά - Χρυσαυγής, Λαγκαδά - Πέντε Βρυσών και Λαγκαδά - Κολχικού, εξαιτίας των χειμάρρων που έχουν φουσκώσει και το νερό έχει υπερπηδήσει το δρόμο.

Μία γέφυρα στο δρόμο προς Κολχικό έχει καταστραφεί.

Ο Δήμος Λαγκαδά έχει διαθέσει δημοτικούς χώρους για τη στέγαση των εγκλωβισμένων οδηγών, ενώ μηχανήματα jcb επιχειρούν στα σημεία.

Τι αναφέρει ο δήμος 

Δύσκολη χαρακτήρισε τη χθεσινή νύχτα ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης κατά την οποία δημιουργήθηκαν προβλήματα σε πολλές περιοχές του δήμου αλλά και στην πόλη του Λαγκαδά.

Μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Ταχματζίδης ανέφερε πως η σημερινή ημέρα θα έχει πολλές δυσκολίες έτσι ώστε να λυθούν τα προβλήματα που προκάλεσε η «Θάλεια» στο πέρασμά της.

Όπως είπε, η Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιούσε αντλήσεις υδάτων από δρόμους, καταστήματα και οικίες.

 

Το βράδυ της Πέμπτης, οι δρόμοι που οδηγούσαν στην πόλη του Λαγκαδά είχαν αποκοπεί λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού. Αυτήν την ώρα, ο δρόμος προς το χωριό Καβαλάρι παραμένει κλειστός και όπως είπε ο δήμαρχος, γίνονται προσπάθειες προκειμένου άμεσα να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο μετά τη νεροποντή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γιάννης Ταχματζίδης παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κακοτεχνίες στο οδικό δίκτυο του δήμου Λαγκαδά, οι οποίες γίνονται φαίνονται περισσότερο σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τον κ. Ταχματζίδη, ο δήμος Λαγκαδά είναι σε ετοιμότητα καθώς το βράδυ αναμένονται παρόμοια φαινόμενα, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Δείτε φωτογραφίες από το Καβαλάρι:

Image removed.

 

Image removed.

Περισσότερα σε Ειδήσεις