Τζιτζικώστας - Σέρρες: Ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας την κατάσταση στο δήμο Σερρών, με τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στην έναρξη της ευρείας σύσκεψης φορέων που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην αντιπεριφέρεια Σερρών παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, τόνισε ότι οι Σέρρες και η περιφερειακή ενότητα γενικότερα, βρίσκονται ένα βήμα πριν τη λήψη μέτρων που οδηγούν σε καθολικό lockdown.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως το πρόβλημα της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 εστιάζεται κατά 90% στο δήμο Σερρών, ενώ υποστήριξε πως πως αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα από όλους, η πόλη θα περάσει στο επόμενο «επίπεδο 4».

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας, «από τα συνεχή μέτρα που εφαρμόζονται, όμως μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή ικανή φαρμακευτική αγωγή απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας γιατί μόνο έτσι θα μειώσουμε την έξαρση της πανδημίας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις