Κορονοϊός - Σέρρες: «Είμαστε ένα βήμα πριν τον κόκκινο συναγερμό», προειδοποιεί ο δήμαρχος

Κρίσιμη είναι η κατάσταση και στην πόλη των Σερρών, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού όλο και αυξάνονται.

Με αφορμή την εξάπλωση του κορονοϊού στις Σέρρες, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι «είμαστε ένα βήμα πριν τον κόκκινο συναγερμό και το επίπεδο 4».

Μέσω του Infonews24, ο δήμαρχος Σερρών έκανε δραματική έκκληση σε όλους τους κατοίκους της πόλης να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

«Θα πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία αναδεικνύοντας την ατομική ευθύνη του καθενός μας. Πολίτες και φορείς θα πρέπει να δώσουμε μαζί τη μάχη. Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, ενώ και η διασπορά είναι σε τέτοιες ηλικιακές ομάδες όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος», υπογράμμισε.

Τέλος, τόνισε πως οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την επιδημιολογική εξέλιξη της περιοχής «και γι’ αυτό αν τα καταφέρουμε και λειτουργήσουμε όλοι υπεύθυνα, νομίζω θα έρθει καλύτερο αποτέλεσμα».

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να πραγματοποιεί rapid tests σε Σερραίους πολίτες. Την Πέμπτη, ανακοινώθηκαν επιπλέον 65 κρούσματα της COVID-19 σε ένα 24ωρο, ενώ σύμφωνα με τον Νομίατρο για την Παρασκευή, ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να είναι 40-50.

Περισσότερα σε Ειδήσεις