Οι Έλληνες αθλητές έτρεξαν για το «Επετειάκο Έτος Θερμοπύλες - Σαλαμίνα 2020»

Virtual Μαραθώνιος της Αθήνας - Επετειακό έτος «Θερμοπύλες - Σαλαμίνα 2020»

Την Επέτειο των 2.500 χρόνων από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και τη μάχη των Θερμοπυλών τίμησαν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και οι θριαμβευτές του Euro 2004, που συμμετείχαν στον Virtual Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 29 Νοεμβρίου 2020.

Μετά από πρόσκληση της προέδρου του επετειακού έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020», κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές έστειλαν μήνυμα ελευθερίας, δημοκρατίας και αρετής. Φορώντας το μπλουζάκι του επετειακού έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» οι αθλητές έτρεξαν για να τιμήσουν την Ιστορία και να μεταφέρουν μέσα από τη διαδρομή τους τις αιώνιες ιδέες και αξίες που τα δύο αυτά ιστορικά γεγονότα συμβολίζουν.

«Ο Μαραθώνιος 2020 φέρει ακόμα περισσότερους συμβολισμούς, καθώς πραγματοποιείται κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες που δοκιμάζουν όχι μόνον τους Έλληνες, αλλά ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Νιώθω πως τα μηνύματα της ανδρείας, της αρετής και της ελευθερίας που μας κληροδοτούν οι αγώνες των Ελλήνων είναι πιο επίκαιρα από ποτέ», δήλωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, δήλωσε:

«Ο Μαραθώνιος της Αθήνας [...] δεν θα μπορούσε να απουσιάζει [...] Πολύ περισσότερο όταν η μάχη του Μαραθώνα, ιστορική αιτία της γέννησης του Μαραθωνίου, αποτελεί μέρος της τιτάνιας προσπάθειας των Ελλήνων στους πολέμους με τους Πέρσες, το αποτέλεσμα των οποίων έδωσε τη δυνατότητα να ανθίσει η δημοκρατία και να αναπτυχθεί ο ευρωπαϊκός πολιτισμός».

Η Ομάδα 

Την ομάδα του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» συγκρότησαν οι, Ειρήνη Αϊνδιλή, Πύρρος Δήμας, Περικλής Ιακωβάκης, Νίκος Κακλαμανάκης, Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης, Βούλα Κοζομπόλη, ‘AνναΚορακάκη, Βιργινία Κραβαριώτη, Νίκη Μπακογιάννη, Άγγελος Μπασινάς, Σοφία Μπεκατώρου, Χρύσα Μπισκιτζή, Βούλα Πατουλίδου, Λευτέρης Πετρούνιας, Βασίλης Πολύμερος και Άγγελος Χαριστέας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις