Νοσηλεύτρια στον Ευαγγελισμό έκανε το πρώτο εμβόλιο για τον κορoνοϊό

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού

Στις 13:00 εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό, ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα, η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου.

Η κ. Καμπισιούλη, την ώρα που εμβολιαζόταν, σήκωσε τον αντίχειρά της, δείχνοντας ότι όλα θα πάνε καλά, ενώ αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα και πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου».

Ο δεύτερος άνθρωπος που θα εμβολιαστεί στη χώρα μας είναι ο Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, ο οποίος θα εμβολιαστεί στις 13:30, επίσης στον Ευαγγελισμό.

Στον Ευαγγελισμό ο Βασίλης Κικίλιας

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έφτασε στις 12:30 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για να είναι παρών στον πρώτο εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Κατά την είσοδό του στο νοσοκομείο, ο υπουργός τόνισε ότι «ξεκίνησε η επιχείρηση "Ελευθερία" με τους πρώτους εμβολιασμούς» και επεσήμανε ότι «όλα πηγαίνουν βάσει σχεδιασμού».

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Πρώτη εμβολιάζεται μια νοσηλεύτρια και μετά ένας υπέργηρος σε αυτή την επιχείρηση «Ελευθερία», και φυσικά σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας σε μία συμβολική κίνηση αλλά και ουσιαστική προστασίας από την Covid-19», ανέφερε ο υπουργός, ενώ προσέθεσε ότι «προχωράμε με προσοχή χωρίς βιασύνες, βήμα, βήμα και θα πάμε καλά, με προσοχή».

Περισσότερα σε Ειδήσεις