Κορονοϊός: Μέσα Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Στις 26 Δεκεμβρίου θα φτάσουν στην Ελλάδα οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου κατά του κορονοϊού και την αμέσως επόμενη μέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Όσο οι μέρες πλησιάζουν, οι προετοιμασίες γίνονται όλο και πιο πυρετώδεις, με τους αρμόδιους να μελετούν κάθε λεπτομέρεια του προγραμματισμού.

Μιλώντας στο Mega, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο εμβολιασμός και πώς αυτός θα προγραμματιστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο του μαζικού εμβολιασμού είναι μια σύνθετη άσκηση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι υγειονομικοί, οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών και οι εργαζόμενοι σε γηροκομεία.

Γενικός πληθυσμός και άυλη συνταγογράφηση

Ακολούθως, στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός μέσω των μηνυμάτων για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Όπως είπε ο υφυπουργός, αυτό θα γίνει μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Συγκεκριμένα, όσοι την έχουν ενεργοποιήσει, θα δεχθούν ένα μήνυμα στο κινητό τους με πληροφορίες για το προκαθορισμένο ραντεβού. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποδεχθούν το ραντεβού ή να το επαναπρογραμματίσουν είτε σε κάποιο φαρμακείο είτε σε ΚΕΠ είτε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Για τους υγειονομικούς, υπάρχουν ήδη λίστες στα νοσοκομεία προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός, ενώ για τους υπόλοιπους τα πρώτα μηνύματα θα αποσταλούν στα μέσα του Ιανουαρίου. Όσον αφορά εκείνους που δεν μπορούν να μετακινηθούν στο εμβολιαστικό κέντρο, θα υπάρξει ανάλογη πρόβλεψη.

Περισσότερα σε Ειδήσεις