Μπακογιάννης: Υλοποιείται ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας από τον δήμο Αθηναίων θα αφορά τέσσερις άξονες

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως υλοποιείται ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας από τον δήμο Αθηναίων. Μάλιστα, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Δήμος Αθηναίων εξαντλεί κάθε μέσο που διαθέτει για να κρατηθούμε όλοι μαζί όρθιοι».

Οι άξονες στήριξης

Σύμφωνα με τον δήμαρχο οι άξονες στήριξης θα είναι τέσσερις και θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με εμπορικούς φορείς. Ειδικότερα, ο πρώτος άξονας, όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης, αφορά την επιχειρηματικότητα και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, ο δεύτερος έχει να κάνει με τη δημιουργία δεξιοτήτων για βρουν οι άνθρωποι τη θέση τους στην αγορά εργασίας, ο τρίτος άξονας συνδέεται με τον πολιτισμό και τον τουρισμό κι ο τέταρτος με την τεχνολογία και τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ο στολισμός της Αθήνας

Ο δήμαρχος Αθηναίων στην συνέντευξη του σχολίασε τον στολισμό της πρωτεύουσας δηλώνοντας πως «η Αθήνα στολίστηκε όπως και όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες γιατί ακόμα και τώρα σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη στιγμή, σε αυτά τα Χριστούγεννα τα οποία είναι διαφορετικά από ότι όλα τα άλλα, όλοι μας έχουμε ανάγκη από λίγη χαρά και αισιοδοξία, λίγο χαμόγελο και λίγο φως».

«Ο Δήμος Αθηναίων είχε να προμηθευτεί φωτάκια πάνω από δέκα με δεκαπέντε χρόνια και πέρυσι όταν στολίσαμε την πόλη δεν μας κόστισε ούτε ένα ευρώ. Φέτος επιλέξαμε να προμηθευτούμε φωτάκια τα οποία θα μείνουν για πάρα πολλά χρόνια. Είναι και κάτι ακόμα, είναι και θέμα άποψης καθώς είδαμε στο παρελθόν πως η κρίση γίνεται αφορμή και δικαιολογία για να μένει πίσω ο Δήμος Αθηναίων. Εμείς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό καθώς όταν θα έρθει η επόμενη μέρα της πανδημίας θα πρέπει να βρει μια πόλη έτοιμη, η οποία δεν θα είναι αποσβολωμένη και παγωμένη, αλλά θα μπορεί να απελευθερωθεί και να τρέξει μπροστά».

Περισσότερα σε Ειδήσεις