Άνοιξε επίσημα το τζαμί στην Αθήνα

Άνοιξε σήμερα τις πύλες του το Ισλαμικό Τέμενος στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ύστερα από πολυετείς καθυστερήσεις, αντιδράσεις και συζητήσεις, το τζαμί των Αθηνών άνοιξε το πρωί της Δευτέρα πραγματοποιώντας ανεπίσημα εγκαίνια με πέντε προσευχές από μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, εισήλθαν συνολικά 18 άτομα στο μουσουλμανικό Τέμενος, ενώ από αύριο, Τρίτη, θα εισέρχονται εννέα σε κάθε προσευχή.

Εσωτερικός χώρος

Όσον αφορά στον εσωτερικό χώρο, το λεγόμενο «μιχράμπ», που είναι η ιερή κόγχη προς τη Μέκκα, κατασκευάστηκε από Αιγύπτιο μουσουλμάνο τεχνίτη που έχει ειδικές γνώσεις και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα.

Το χαλί προσευχής, λόγω των ειδικών προδιαγραφών που πρέπει να έχει, κατασκευάστηκε στο Ιράν.

Ο πρώτος ιμάμης

Ο πρώτος ιμάμης της Αθήνας είναι ο 49χρονος σουνίτης διερμηνέας Μοχάμεντ Ζακί, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας από το Μαρόκο ως οικονομικός μετανάστης πριν από περίπου 25 χρόνια.

Είναι Έλληνας πολίτης, έγγαμος, πατέρας τριών παιδιών, έχει πτυχίο Φυσικής και Μαθηματικών και ειδικές σπουδές Μουσουλμανικής Θεολογίας, και χαίρει μεγάλης εκτίμησης κυρίως από την αραβική κοινότητα.

Επίσημα εγκαίνια

Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν όταν «καταστεί δυνατό, σύμφωνα με τις εξελίξεις για την καταπολέμηση της πανδημίας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις