Ίλιον - θάνατος 63χρόνης μετά τον εμβολιασμό: Τι δήλωσε ο ιατροδικαστής της οικογένειας

Τις ενστάσεις της οικογένειας για τα αίτια θανάτου της 63χρόνης στο Ίλιον λίγο μετά τον εμβολιασμό της εξέφρασε ο ιατροδικαστής

Μιλώντας στην εκπομπή Live News ο ιατροδικαστής της οικογένειας Παντελής Αλεξάνδρου δήλωσε πως το πνευμονικό οίδημα δεν θεωρείται αιτία θανάτου αλλά θα πρέπει να γίνουν ιστολογικές αλλά και τοξικολογικές εξετάσεις.

«Όταν κατά τη διάρκεια ιατροδικαστικής εξέτασης υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές που δεν μπορούν να αποφανθούν για την αιτία θανάτου, ο κώδικας δεοντολογίας λέει ότι διενεργούμε ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Είναι προσωρινή τοποθέτηση αυτή του ΕΟΦ. Παλαιό έμφραγμα σημαίνει ότι στο μυοκάρδιο εντοπίσαμε ουλές», δήλωσε ο κ. Αλεξάνδρου.

«Το πνευμονικό οίδημα δεν είναι αιτία θανάτου, είναι αποτέλεσμα. Χρονικά το περιστατικό έλαβε χώρα μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό», συνέχισε ο ίδιος.

«Εγώ αν έπρεπε να κάνει συγγενής μου το εμβόλιο της AstraZeneca, θα του έλεγα να μην πάει. Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι μια κοινότητα επιστημονική μπορεί να ανακαλέσει ή να σκεφτεί ξανά κάποια πράγματα», πρόσθεσε ο κ. Αλεξάνδρου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις