Υπ. Προστασίας Πολίτη - Νέα Σμύρνη: Να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που ξυλοκόπησαν τον πολίτη

Εξοργισμένοι εμφανίζονται υψηλόβαθμοι και χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί με τη συμπεριφορά των δύο συναδέλφων τους οι οποίοι εμφανίζονται σε βίντεο, που έχουν καταγράψει πολίτες, να ξυλοκοπούν με άγριο τρόπο έναν άντρα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής

Του Γιώργου Σόμπολου

Στο οπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι αξιωματικοί που πραγματοποιούν την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε, φαίνεται ο ένας εκ των δύο αστυνομικών να κρατά μεταλλική ράβδο με την οποία χτύπα έναν άντρα. Ο οποίος μάλιστα δεν δείχνει να αντιδρά στην συμπεριφορά των αστυνομικών, παρά μόνο να τους παρακαλεί να σταματήσουν.

"Κανείς δεν δέχεται αυτές τις συμπεριφορές. Και επίσης, η χρήση μεταλλικού γκλοπ, της μεταλλικής πτυσσόμενης ράβδου δηλαδή, απαγορεύεται ρητά" δηλώνουν αστυνομικοί του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ζητώντας άμεσα την ολοκλήρωση της ΕΔΕ η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και να αποδοθούν τάχιστα οι ευθύνες και η προβλεπόμενη τιμωρία στους δύο αστυνομικούς οι οποίοι αμαυρώνουν την εικόνα του σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες αστυνομικών εμφανίστηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης μετά από καταγγελίες ότι έχουν συγκεντρωθεί πάρα πολλά άτομα με αποτέλεσμα να μην τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας κατά του Covid-19.

Οι πρώτοι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο υποστηρίζουν ότι στην προσπάθεια τους να απομακρύνουν τον κόσμο, δέχθηκαν αναίτια επίθεση από 20-30 άτομα που κρατούσαν ξύλα και άλλα αντικείμενα. Για αυτό τον λόγο ζήτησαν ενισχύσεις. Ακολούθησαν γενικευμένα επεισόδια από αγανακτισμένους πολίτες, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ο ξεσηκωμός τελικά των πολιτών, κάθε άλλο παρά τυχαίος ήταν, αφού όπως αποδείχθηκε, αιτία ήταν η υπέρμετρη αστυνομική βία των δύο αστυνομικών σε βάρος ενός άνδρα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις