Μόνο το 50% των εργαζομένων στο ΠΓΝΑ ενδιαφέρεται να εμβολιαστεί

«Υπάρχουν επιφυλάξεις, ζητούμε πληρέστερη ενημέρωση από το νοσοκομείο» αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων

Και ενώ η χώρα μας μετρά αντίστροφα για την άφιξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ένα ποσοστό μόλις 50% έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον από το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης να εμβολιαστεί.

«Υπάρχουν διφορούμενες απόψεις, οι εργαζόμενοι τοποθετούνται με κάποιο τρόπο μέσης απόστασης από τον εμβολιασμό», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Μεντίζης, ενώ εκτίμησε πως «το επόμενο διάστημα με την ροή του εμβολιασμού αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί… Είμαστε εργαζόμενοι της Α΄ γραμμής που θα πρέπει να πάμε προς την κατεύθυνση του εμβολιασμού άμεσα» τόνισε ο κ. Μεντίζης, ο οποίος έχει ήδη συμπληρώσει την αίτηση για να εμβολιαστεί μόλις ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Για την διστακτικότητα αυτή ο κ. Μεντίζης συμπληρώνει: «Ίσως είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα για να αντιληφθεί και να καταλήξει κανείς αν είναι έτοιμος και αρκετά ενημερωμένος , ώστε να το κάνει. Έχουμε ζητήσει μία περαιτέρω ενημέρωση από την επιτροπή λοιμώξεων του ΠΓΝΑ και είμαστε εν αναμονή αυτής. Υπάρχουν επιφυλάξεις που καταγράφονται και απορίες, από διάφορα πράγματα που διαβάζουμε και στα social media, θα πρέπει να μας πουν αν είναι ακριβή ή όχι, ώστε να προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Θέλω να πιστεύω ότι θα αυξηθεί το ποσοστό αυτό. Δυστυχώς, βλέπω ότι υπάρχει και στο χώρο μας μια επιφύλαξη για τα εμβόλια. Και για τον ιό της γρίπης, περίπου το ίδιο ποσοστό έχει εμβολιαστεί».

«Είμαστε εργαζόμενοι της Α΄ γραμμής που θα πρέπει να πάμε προς την κατεύθυνση του εμβολιασμού άμεσα,» τόνισε ο κ. Μεντίζης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις